Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ex-šéfdizajnér Lamborghini kývol na ponuku Genesis

Kórejci poriadne vystrkujú rožky! Na svoju stranu pomaly preťahujú veľké esá v automobilovom priemysle. Ako posledné meno rezonuje Filippo Perini. Týmto krokom chcú takmer určite silnejšie podkúriť tradičným európskym značkám.

Filippo Perini získal pozíciu hlavného dizajnéra Genesis Advanced Design Studio v Európe. Tu sa pokúsi vytvoriť úspešné modely, ktoré by mali sadnúť aj gustu Európanov. Podarí sa mu to? Je to ťažký oriešok, ale má aj našu podporu.

„Fascinuje ma možnosť prispievať k vývoju značky Genesis. Teším sa na začatie tejto novej výzvy s dizajnérskym tímom Genesis, ktorému sprístupním moje odborné znalosti a moju vášeň,“ povedal Perini.

„Vďaka rozsiahlym skúsenostiam Filippa s európskymi luxusnými značkami sa z neho stáva ideálny líder tímu, ktorý vedie štúdium Genesis Advanced Design Studio. Jeho pohľad bude nápomocný pri vývoji všetkých našich pripravovaných projektov,“ uviedol generálny riaditeľ Hyundai Motor Group, Luc Donckerwolke.

Filippo Perini stál v posledných rokoch pri projektoch Italdesign ako hlavný dizajnér pri modeloch Zerouno a DaVinci. Pre Lamborghini pracoval medzi rokmi 2006 a 2016 a navrhoval plemenných býkov ako Gallardo, Aventador, Reventon, Estoque, Aventador J, Veneno, Asterion and Urus.

Perini po škole pracoval ako dizajnér v známych automobilkách, ako povedzme Alfa Romeo, Audi, a i.

Foto: Youtube

Autor: Marek PAUCO

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov