Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Čo poviete na nový Hyundai i10?

Pár dní pred autosalónom vo Frankfurte ani Hyundai nenechal nič na náhodu a uvoľnil do obehu oficiálne informácie a fotografie nového zástupcu segmentu A. Čo poviete na nový Hyundai i10?

Malé auta nikdy nedostanú toľko pozornosti, ako by si poniektoré právom zaslúžili. Zvyčajne sú len presúvadlami. Avšak čas od času vznikne výnimka, ktorá na vás zapôsobí. A práve o to sa posnažili aj kórejskí výrobcovia s horúcou novinkou.

Hoci sa nová i10-tka s predchodcom veľmi podobajú, vyzerá omnoho lepšie. Jej karoséria je nižšia a širšia, a taktiež sa zdá, že ani slovo dynamika jej nie je cudzie. Keď sa však detailne zapozerám, niektoré detaily mi pripomínajú starší dizajnový smer Fordu a Oplu.

Dizajnéri zvolili opäť zaujímavý spôsob rozdelenia predných svetlometov. Menšia okrúhle svetlá osadené do masky chladiča si určite s ničím iným nepomýlite.

Smerujeme do interiéru. Popravde, nevedel som čo čakať. Avšak musím povedať, že interiér z fotiek pôsobí veľmi priaznivým dojmom. Na vrchu palubnej dosky sedí 8 palcový displej multimediálneho systému, ktorý sa snaží o vizuálne prepojenie s klasickými analógovými budíkmi. Zaujímavým riešením sú aj reliéfy na palubnej doske pred spolujazdcom, či na obloženiach dverí. Na oko maličké autíčko má poskytovať dostatok miesta. A teraz pozor. Hyundai vraj bude ponúkať jak štvormiestne, tak aj päťmiestne prevedenie interiéru.

Pochvalu si zaslúžia aj bezpečnostné prvky. Na palube nájdeme asistenta jazdného pruhu, systém rozpoznávajúci dopravné značky, či inteligentný obmedzovač rýchlosti.

Pod kapotou budú na začiatku len atmosférické motory s objemom 1,0 litra (trojvalec) a výkonom 49 kW (67 k) a 1,2 s výkonom 62 kW (84 k). Oba motory budú spárované s 5 stupňovým manuálom, resp. 5 stupňovým automatom. Hyundai chystá aj verziu litrového motora na LPG.

Prví zákazníci sa z novinky budú môcť tešiť už tento rok. V prípade, že bude štartovacia cena pod hranicou 10 000 €, má tento kórejsky adept dobré predpoklady stať sa silným zástupcom v triede.

Autor: Marek PAUCO

Zdroj: Hyundai

Foto: Hyundai, autoexpress.co.uk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov