Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Frankfurt 2019: Plug-in hybrid Seat Tarraco FR PHEV

Plug-in hybrid Seat Tarraco FR PHEV s celkovým výkonom 180 kW je najvýkonnejšou verziou tejto modelovej vďaka zážihovému motoru (110 kW) a elektromotoru (85 kW). K dispozícii je aj 13kWh batéria, ktorá vás pomocou elektriny prepraví na vzdialenosť 50 km.

Hybridné Tarraco s možnosťou vonkajšieho nabíjanie je ďalším krokom v realizácii stratégie elektrifikácie značky Seat. Do začiatku roku 2021 bude na trh uvedených šesť modelov Seat a Cupra s elektrickým alebo externe nabíjateľným hybridným pohonom.

Seat Tarraco, navrhnutý a vyvinutý spoločnosťou Seat v Martorelle, sa vyrába v nemeckom Wolfsburgu, srdci koncernu Volkswagen. Pohonná sústava, ktorá zahŕňa zážihový motor 1.4 TSI s výkonom 110 kW, elektromotor s výkonom 85 kW a sadu líthium-iontových akumulátorov s kapacitou 13 kWh, poskytuje šoférovi výber niekoľkých rôznych jazdných režimov.

Tarraco PHEV umožňuje jazdu s výhradne elektrickým pohonom, ktorý znižuje emisie výfukových plynov na nulu. V tomto režime je možné absolvovať vzdialenosť viac ako 50 km. Pri požiadavke vyššieho výkonu spolupracuje spaľovací motor s elektromotorom.

Najvyšší výkon hybridnej sústavy je 180 kW, maximálny krútiaci moment je 400 N.m. Hybridné Tarraco vďaka tomu dosahuje najvyššiu rýchlosť 217 km/h a z pokoja dokáže zrýchliť na hranicu 100 km/h za 7,4 sekundy. Ešte dôležitejším údajom sú emisie CO2 nižšie než 50 g/km podľa oficiálnej skúšobnej metodiky WLTP.

Výroba vozidiel so stupňom výbavy FR a pohonom PHEV bude spustená v priebehu budúceho roku. Seat Tarraco FR PHEV bude predstavený vo svetovej premiére na tohtoročnom medzinárodnom autosalóne IAA v nemeckom Frankfurte nad Mohanom.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov