Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla a gigatováreň v Nemecku?

Americká automobilka Tesla už niekoľko rokov zvažuje, že postaví továreň aj v Európe. Napokon, predaj elektromobilov vizionára Elona Muska stúpa aj na starom kontinente, takže sa zrejme čoskoro dočkáme finálneho rozhodnutia.

Nemecké médiá priniesli správu, že Bernd Althusmann, minister hospodárstva spolkovej krajiny Dolné Sasko, už nejaký čas doprevádza zástupcu spoločnosti Tesla pri obhliadkach vhodných lokalít. Medzi najčastejšie skloňované destinácie patrí aj lokalita neďaleko mesta Emden.

Spomínané nemecké mesto má strategickú polohu, neďaleko sa nachádza hranica s Holandskom,  kde má Tesla svoju hlavnú európsku centrálu. Okrem Emdenu je však v hre aj lokalita blízko neďalekého Emslandu. Podľa Althusmanna však nepôjde o európsku kópiu Gigatovárne 1 v Nevade na výrobu batérií, ale o továreň na výrobu elektromobilov.

Podobná sa v tomto období dokončuje v Šanghaji. Nová európska továreň Tesly by podľa miestneho politika mohla vytvoriť jeden až dva tisíce nových pracovných miest. O tom, kde na holandsko-nemeckom pohraničí sa udomácni Tesla, sa rozhodne do konca tohto kalendárneho roka. Začiatok výrobného procesu je naplánovaný na rok 2021.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov