Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus LC Convertible je takmer istý

Pravdepodobnosť, že sa Lexus LC so skladacou strechou objaví na cestách, je čoraz väčšia. Správy k nám prichádzajú z Austrálie.

„Lexus LC Convertible je na austrálskom trhu reálnou možnosťou, preto teraz zvažujeme výrobné možnosti,” vyjadril sa  pre portál Carsales.com.au Scott Thompson, generálny riaditeľ pobočky Lexus Australia. Portál  Motoring  sa predstaviteľa značky opýtal, či by sa podobnou cestou mohol uberať aj menší model  RC, keďže je takmer isté, že vlajkové kupé Lexusu sa dočká verzie s otvorenou strechou. Thompson takéto plány nepotvrdil: „V súčasnosti by som o tom neuvažoval.”

Portál Motoring tiež naznačuje, že vozidlo predstavia v Austrálii v roku  2020 a zároveň zdôrazňuje,  že nie je isté, či auto napokon vyrobia vo verzii s mäkkou alebo pevnou strechou.  Lexus sa však s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne pre soft-top, pretože v tejto verzii predstavil svetu koncept LC Convertible. Mäkká strecha má množstvo výhod, ktoré počas autosalónu v Ženeve priblížil  Pierre Gouteux z produktového a marketingového oddelenia značky Lexus: ,,Auto pôsobí omnoho ľahšie, dynamickejšie a poskytuje väčší pôžitok z jazdy. Pevná strecha by ho príliš zaťažovala. Okrem toho skryť mäkkú strechu do auta je omnoho jednoduchšie.”  LC Convertible s najväčšou pravdepodobnosťou dostane pohon známy z kupé, čiže päťlitrový motor  V-8 a hybridný systém s motorom V6 3.5.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov