Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Martin Koči patrí do špičky

Tím Škoda Slovakia Motorsport skončil na víkendových pretekoch KOWAX Valašská rally ValMez 2019 druhý v absolútnom poradí.

Počas obidvoch súťažných dní dýchali na chrbát továrenskému jazdcovi Janovi Kopeckému. V absolútnom poradí, ako aj v súboji o prvenstvo v seriáli slovenských majstrovstiev, sa o desatiny sekundy doťahovali s Václavom Pechom. Kvôli technickým problémom, ktoré posádku Martin Koči – Radovan Mozner ml. potrápili pred záverom nedeľnej časti pretekov, im prvenstvo v seriáli Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2019 ušlo.

Martinovi a celému tímu gratulujem k skvelému umiestneniu, ktoré sa podarilo vybojovať aj napriek technickým problémom. Obzvlášť oceňujem odhodlanie a špičkové výkony, ktoré Martin spolu s tímom ukázal počas celého víkendu. Verím, že Škoda Slovakia Motorsport má aj tento rok všetky predpoklady na to, aby obhájila titul majstra Slovenska v rely,“ uviedol Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Posádka tímu Škoda Slovakia Motorsport vstúpila do pretekov rázne. Víťazstvo v rámci sobotňajšej súťaže seriálu MSR im ušlo o 2 sekundy. Nedeľňajšie preteky odštartovala posádka s veľkým nasadením a tím sa držal vo vedení až do momentu, kedy sa pred poslednými dvoma rýchlostnými skúškami vyskytli technické problémy. „Do 13. rýchlostnej skúšky sme v súťaži Majstrovstiev Slovenska v Rely 2019 viedli. Žiaľ, v poslednom servise nestihli mechanici v časovom limite pripraviť auto, a tak sme na záver pretekov museli vyraziť aj s poruchou na náprave, čo nás stálo boj o prvé miesto, ale aj cenné body,“ zhodnotil jazdec slovenského tímu Škoda Slovakia Motorsport Martin Koči a dodal: „Mrzí ma, že šanca na vynikajúci výsledok sa pokazila nie našou vinou. Zároveň ma veľmi teší, že sme boli schopní jazdiť časy hneď za Majstrami sveta Janom Kopeckým s Pavlom Dreslerom a zvládať súboje na desatiny sekundy s niekoľkonásobným Majstrom ČR Václavom Pechom. Mechanici počas celej súťaže odvádzali výbornú prácu, chyba sa môže stať každému.“

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov