Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai predstaví emotívne SUV

Hyundai aj na náš trh čoskoro uvedie športovo ladené SUV. Prvé obrázky naznačujú, že sa jedná o špeciálnu edíciu modelu Tucson.

Dnes už vieme, že keď Hyundai predstavil prvý športový model i30N, testoval záujem motoristov. Test sa vydaril nad očakávanie. Emotívny kompakt totiž priniesol taký úspech, v aký v automobilke vari ani nedúfali. Automobilka hľadá ďalšie medzierky na trhu, a tak pozorne načúva preferenciám a očakávaniam potenciálnych klientov. Na nabrúsené N-ko v segmente SUV ešte asi nedozrel ten správny čas, no prečo klientom nedopriať aspoň emotívnejší dizajn.

Je navyše otázne, či sa zmeny odohrali iba v oblasti dizajnu. V prípade modelu Hyundai i30 N Line totiž vývojári ladili aj podvozok, pohon a brzdovú sústavu. Na komplexné predstavenie novinky si však musíme ešte počať. Slovenskú výstavnú premiéru bude mať na autosalóne v Bratislave, ktorý sa tohto roku koná v dňoch 30.04. až 05.05. 2019. Skončí sa príbeh N Line v segmente SUV a crossoverov modelom Tucson?  Nemusel by. Ďalším v rade by mohla byť Kona, ktorá na to má všetky predpoklady. Emotívnych mestských crossoverov s pohonom 4×4, súcim automatom a stádom 177 koní na trhu totiž veľa nenájdete.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov