Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dobrá poistka na cesty je lepšia ako zlý sex!

Bez cestovného poistenia cestuje jedine finančný samovrah. Jedno zakopnutie, podvrtnutie členku na horskom výlete, vrtuľníček a dva roky budete jesť len suchý chlieb a zapíjať ho vodou.

Takýto výlet helikoptérou môže stáť od 2 tisíc do 4 tisíc eur podľa zložitosti zásahu. A pritom je to tak jednoduchéV prvom rade sa pozrite, či nemáte náhodou nejaké poistenie pri kreditnej karte, ak ju máte. Ak áno, skontrolujte, proti čomu ste poistený a s akými limitmi. Najdôležitejšie sú liečebné náklady a limit aspoň 30 tisíc eur. To už vám na vrtuľník bude stačiť.

Ak žiadne poistenie na karte nemáte, môžete si ho dojednať obratom cez internet. Slušná poistka na cesty po Európe vás vyjde na zhruba na 4 eurá týždenne.

Budete na dovolenke športovať?

Bežné aktivity ako šnorchlovanie alebo výlet do hôr vám kryje každá poistka, ale ak mienite napríklad splavovať horské rieky na rafte alebo sa potápať s prístrojom, uistite sa, že váš šport nie je vo výnimkách alebo si kúpte pripoistenie extrémnych športov.

Bolia vás zuby?

Nechajte si ich opraviť doma. Poistenie zubárskeho ošetrenia má vždy relatívne nízke limity, väčšinou okolo 200 eur, takže na nejaké špeciálne vylepšenie chrupu v zahraničí to rozhodne nie je. Napríklad bielu plombu vám rozhodne nezaplatí.

Cestujete s deťmi?

Kúpte si poistenie zodpovednosti, ktoré kryje škody, ktoré môžete spôsobiť vy alebo členovia vašej rodiny niekomu ďalšiemu. Napríklad keď vaša ratolesť obíde kamienkom Ferrari na parkovisku alebo ten starší potomok nabehne vodným skútrom na skalu.

Idete autom?

Skontrolujte, či máte platné povinné zmluvné poistenie a v aute platnú zelenú kartu. Pozrite sa, či máte niekde číslo na asistenčnú službu. Až sa vám bude dymiť z motora uprostred polí, bude neskoro.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov