Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VW ruší pracovné miesta

Automobilka Volkswagen bude kvôli rastúcemu dopytu po elektromobiloch rušiť nadbytočné pracovné miesta. Médiá v tejto súvislosti hovoria o nemeckých pobočkách, výroba na Slovensku by aspoň zatiaľ ohrozená nemala byť.


Výroba elektromobilov je na rozdiel od tej tradičnej produkcie menej náročná na ľudskú prácu. Elektromobily by sa mali v továrniach v Emdene a Hannoveri začať vyrábať v roku 2022. V spomínaných „fabrikách“ sa počíta so zrušením 7000 pracovných miest.

Volkswagen v rámci zmien presunie do roku 2023 výrobu vozidiel rodiny Passat do závodu českej automobilky Škoda Auto v Kvasinách. Rušenie až štyroch tisíc miest v Hannoveri a troch tisíc v Emdene bude prebiehať postupne a na dobrovoľnej báze.

Koncern sľubuje nové pracovné príležitosti v Nemecku v súvislosti s navýšením investícií do digitalizácie a autonómneho riadenia. Najväčší výrobca áut v Európe oznámil už v novembri, že v následujúcich piatich rokoch navýši investície do elektromobility na 30 miliárd eur. Posledné vozidlá s technológiou spaľovacích motorov vyvinie v roku 2026 a predávať ich bude zhruba do roku 2040.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov