Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kam? Všade!

Jeep Wrangler bol hlavnou hviezdou prezentácie. Vyskúšať sme si ho mohli tam, kde sa cíti najlepšie. V ťažkom teréne.

 Jeep je automobilovou ikonou, a tak sme možnosť vyskúšať si novinky z dielne Americkej legendy na vlastnej koži radi prijali. Hlavným účinkujúcim prezentácie bol samozrejme nový Jeep Wrangler. Vo verzii Rubicon zvládal nástrahy ťažkého terénu spôsobom, ktorý mu môžu konkurenti iba závidieť. Kto však chce s autom jazdiť skôr po ceste a do terénu sa vyberie iba sporadicky, nech siahne po verziách Sport a Sahara, ktoré využívajú civilnejšiu podvozkovú techniku. Čo majú všetky verzie spoločné, je možnosť voľby medzi dvoj- a štvordverovou karosériou. Na rozdiel od predchodcu však novinka pridala aj v oblasti komfortu pre cestujúcich. Interiér je o poznanie útulnejší a komfortnejší.

Trh crossoverov neustále rastie, prím hrajú skôr menšie modely vhodné na každodenný pohyb v meste. Jeep Renegate preto prešiel modernizáciou, podstatné zmeny sa odohrali aj pod prednou kapotou. Vozidlo dostalo moderné preplňované benzínového agregáty 1.0 GSE (88 kW/120 k, 190 Nm), 1.3 GSE (110 kW/150 k, 270 Nm) a 1.3 GSE (132 kW/180 k, 270 Nm). Základný motor výrobca kombinuje s šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, výkonnejšie s automatickou prevodovkou so šiestimi (DDCT), respektíve deviatimi prevodovými stupňami. Je potešiteľné, že výrobca do ponuky zaradil aj verziu s pohonom 4×4. Nové benzínové motory autu dodávajú elán, zaujímavou alternatívou na každodenné jazdenie, s prihliadnutím na cenu, bude podľa nás verzia so základným automatom.

Poslednou novinkou, ktorú nám automobilka predstavila, je vylepšený model Cherokee. Novinku spoznáte nielen podľa elegantnej prednej masky, ale aj útulnejšieho interiéru zostaveného z kvalitnejších materiálov. V rámci omladenia auto získalo moderný multimediány systém UconnectTM s kapacitnými dotykovými displejmi s uhlopriečkami 7,0 alebo 8,4 palca a s technológiami pre zrkadlenie smartfónu. Nový Jeep Cherokee je dostupný vo verziách Longitude, Limited a Overland. Začiatkom budúceho roka modelový rad doplnia verzie Sport a Trailhawk.

Text: Peter Lacena, foto: autor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov