Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i30 Fastback dostane verziu N Line

Hoci ešte nezaschol atrament na rodnom liste päťdverového hatchbacku Hyundai i30 N Line, automobilka už zverejnila informáciu, že túto verziu dostane aj populárny model i30 Fastback.

Výbava N Line dodá Fastbacku nielen viac športových emócií z pohľadu dizajnu, ale aj  vylepšené jazdné vlastnosti. Exteriérové a interiérové prvky sú inšpirované ostrým modelom i30 Fastback N, ktorý na trh dorazí už čoskoro.

Predný nárazník i30 Fastback N Line je takmer identický s N-kovým Fastbackom, rozdiel je, že spodná lišta výbavy N Line je striebornej farby. Efektné je aj čierne orámovanie predných svetlometov. Športový look zadnej časti auta vytvára zadný nárazník doplnený difúzorom a trojuholníkovým hmlovým svetlom. V interiéri nového i30 Fastback N Line zaujmú športovo tvarované predné sedadlá a športový volant. Súčasťou výbavy sú aj kovové pedále a pri manuálnej prevodovke aj N-ková hlavica radiacej páky.

Pre väčší zážitok z jazdy prináša Fastback vo výbave N Line aj vyladený benzínový turbomotor 1,4 T-GDi s maximálnym výkonom 103 kW (140 k) s rýchlejšou odozvou, tuhšie naladený podvozok a výraznejší zvukový prejav. Fastback N Line sa môže pochváliť aj 18-palcovými zliatinovými diskami, športovými pneumatikami PS4 Michelin Performance, o bezpečné zastavenie vozidla sa postarajú brzdová sústava s väčšími brzdovými kotúčmi na prednej náprave.

Náš druhý N Line model, i30 Fastback N Line, umožní ešte väčšiemu počtu zákazníkov zažiť atmosféru N. Kombinuje eleganciu päťdverového kupé a dynamické N-črty,“ hovorí Andreas-Christoph Hofman, viceprezident pre marketing a produkt v Hyundai Motor Europe.

Na Slovensku sa i30 Fastback N Line začne predávať od februára 2019. K dispozícii bude s obľúbeným a osvedčeným benzínovým štvorvalcom 1,4 T-GDi s maximálnym výkonom 103 kW (140 k) a s možnosťou výberu 6-stupňovej manuálnej alebo 7-stupňovej dvojspojkovej automatickej prevodovky 7 DCT.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov