Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lister LFP SUV – prepíše rekord?

Odborníci na rýchlostné rekordy pozor! Lister LFP má ambície stať sa najrýchlejším SUV na našej planéte. “Nadupaný” automobil, z ktorého sa vyrobí len 250 exemplárov, stojí 140.000 britských libier (157.303 eur).

Britská spoločnosť Lister Motor Company, ktorá je známa svojimi úpravami starších aj aktuálnych modelov značky Jaguar, pripravila pre svojich fanúšikov „bonbónik“. SUV Lister LFP, ktorý je v podstate upravený Jaguar F-Pace, má totiž dosiahnuť maximálnu rýchlosť 322 km/h.

Prečítajte si aj: Jaguar XK140 kupé z roku 1955

V súčasnosti drží štatút najrýchlejšieho SUV so spaľovacím motorom Lamborghini Urus. Zatiaľ, čo SUV z Apeninského polostrova dokáže akcelerovať z pokoja na stovku za 3,6 sekundy, elektrická Tesla Model X to zvládne o sedem desatín sekundy rýchlejšie. Nový Lister LFP by mal zrýchliť z nuly na 100 km/h dokonca za 3,5 s.

Prečítajte si aj: Ozdoba kráľovskej svadby? Elektromobil Jaguar E-Type Zero

Spoločnosť Lister Motor Company už pri predstavení modelu Thunder oznámila, že ďalšia v poradí bude verzia Lightning. Tá sa teraz predstavuje pod označením Lister LFP, pričom jej základom je Jaguar F-Pace SVR s preplňovaným päťlitrovým osemvalcom pod kapotou, ktorý materská automobilka ponúka s najvyšším výkonom 405 kW (550 k).

Prečítajte si aj: Jaguar i-Pace definuje budúcnosť

Prečítajte si aj: Test: Jaguar XE 20d AWD – galéria

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov