Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz EQC už v polovici roku 2019

Do segmentu elektoromobilov už čoskoro vstúpi aj Mercedes-Benz. Oficiálne fotky modelu EQC naznačujú, že renomé značky nezostane nič dlžný.

Doba elektrická zasiahla aj prestížneho výrobcu s hviezdou v znaku. Pionierske roky automobilka preskočila a na trh uvádza model hodný svojho mena a histórie. V polovici roku 2019 nastane očakávaná chvíľa. Modelom EQC automobilka predstaví  prvé vozidlo Mercedes-Benz značky EQ.

Prinesie nadčasový dizajn, špičkové materiály a vypracovanie a samozrejme najmodernejšiu techniku. Na technické údaje je zatiaľ automobilka pomerne skúpa. Zatiaľ vieme, že EQC dostalo dva elektromotory umiestnené na prednej a zadnej náprave s celkovým výkonom 300 kW, kombinovaná spotreba energie je 22,2 kWh/100 km a kombinované emisie CO₂ 0 g/km. Podľa predbežných informácií by sa vďaka premyslenej prevádzkovej stratégii mal dojazd pohybovať na úrovni 450 kilometrov. Vozidlo samozrejme ponúkne služby v spojení s Mercedes me. Viac sa o novinke dozvieme na blížiacom sa oficiálnom predstavení. Zatiaľ sme pre vás pripravili galériu oficiálnych fotografií. Tak sa spolu kochajme a snívajme. Doba elektrická s hviezdou na kapote je tu.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov