Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Citroën Berlingo aj s automatom

Citroën Berlingo je u nás etalónom multifunkčných automobilov. Aby tomu tak bolo aj naďalej, importér na náš trh uviedol novú generáciu. Za základný model zaplatíte 14 990 €.

Nová generácia k nám prichádza s dvoma verziami (dĺžkami) karorérie a troma stupňami sériového vybavenia. Ak v aute občas potrebujete odviezť viac osôb, uvítate možnosť objednať si dve plnohodnotné vyberateľné sedadlá do tretieho radu.

Rozsah základného vybavenia kopíruje preferencie bežného slovenského motoristu. V základe dostanete napríklad klimatizáciu, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, elektricky ovládané a vyhrievané spätné zrkadlá, elektricky ovládané okná vpredu, tempomat, ako aj bočné posuvné dvere na obidvoch stranách karosérie. Náročnejší môžu siahnuť po vyšších výbavách (Feel/Feel XL, Shine), alebo si auto vyskladajú z bohatého zoznamu príplatkových prvkov.

Pod prednú kapotu je na výber súca zostava, do mesta príde vhod osvedčený benzínový trojvalec 1.2 PureTech s maximálnym výkonom 81 kW (110). Aktuálne je dostupný so šesťstupňovým manuálom, o niečo neskôr by ponuku mala rozšíriť verzia s automatickou prevodovkou. Ak budete auto využívať na dlhšie vzdialenosti, bude vyberať z troch dieselových štvorvalcov BlueHDi. Všetky majú objem 1,5 litra a maximálny výkon 56 kW (76 k), 75 kW (105 k) a 96 kW (130 k). Najvýkonnejší z nich je k dispozícii aj s moderným osemstupňovým automatom.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov