Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Auris nahradí Corolla

Keď sa Toyota rozhodla najpredávanejšie auto sveta premenovať na Auris, mnohých to prekvapilo. Čo ju k tomu viedlo, dnes už nie je podstatné. Nová generácia populárneho kompaktu bude opäť Corolla.

Nové pomenovanie sa časovo zhoduje s tým, že Corolla prevzala spoločnú novú globálnu architektúru TNGA (Toyota New Global Architecture), ktorá nahrádza tri rôzne doposiaľ používané platformy. Záujemcov o karosériu sedan isto poteší informácia, že podobne ako hatchback a kombi bude aj sedan k dispozícii veľmi obľúbenou hybridnou technikou.

„Konštrukčná a dizajnová filozofia TNGA prináša novej generácii našich modelov segmentu C úplne nový rozmer. K renomovanej kvalite, odolnosti a spoľahlivosti mena Corolla pridáva aj emotívnejšie hodnoty, ktoré očakávajú naši zákazníci, ako je osobitý dizajn, kultivovanosť interiéru, citlivá jazdná dynamika a výkonné, no pritom úsporné hybridné hnacie sústavy,“ uviedol Dr. Johan van Zyl, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Toyota Motor Europe. „Niet lepšej chvíle na znovuzavedenie názvu Corolla pre naše modely typu hatchback a kombi v segmente C než uvedenie nadchádzajúceho modelu novej generácie na trh.“ Nová Corolla Touring Sports bude mať svoju svetovú premiéru spolu s hatchbackom na autosalóne v Paríži, oba v hybridnej verzii.

Corolla je najpredávanejším modelom na svete. Od jej uvedenia na trh v roku 1966 sa z nej predalo viac ako 45 miliónov kusov.

Toyota (PL), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov