Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Outlander PHEV jazdí za dva litre

Nový Outlander PHEV je jedným z prvých plug-in hybridov, ktorý absolvoval oficiálne meranie spotreby a emisií podľa metodiky WLTP. S akým výsledkom? Priemerná spotreba 2,0 litra na 100 km a emisie CO2 46 g/km.

Outlander PHEV 2019 dosiahol výborný výsledok vďaka celému radu vylepšení. Nový benzínový agregát pohonu s objemom 2,4 litra používa systém premenlivého časovania ventilov MIVEC a v závislosti od režimu jazdy prepína medzi Ottovým a Atkinsonovým spaľovacím cyklom. Oproti svojmu predchodcovi disponuje vyšším výkonom (99 kW / 135 k vs 89 kW / 121 k) a vyšším krútiacim momentom v širšom spektre otáčok (211 Nm vs 190 Nm). Vylepšenia sa dotkli aj elektrického pohonného ústrojenstva, ktorého zadný elektromotor teraz disponuje výkonom 70 kW (95 k) a batéria sústavy pohonu má o 10 % vyšší výkon pri náraste kapacity na 13,8 kWh. Akcelerácia na 100 km/h sa zlepšila o 0,3 s na výsledných 10,5 s. Zmeny v rámci nového modelového priniesli novinky aj v oblasti naladenia podvozka, cestovného komfortu a nový režim “Sport” ponúka o niečo ostrejšiu odozvu plynového pedála a lepší záber prostredníctvom systému pohonu S -AWC (Super-All Wheel Control).

Mitsubishi Outlander PHEV v modelovom prevedení 2019 rozlíšite aj podľa nového spracovania prednej časti a masky chladiča, nového nárazníka a nových reflektorov. Zadnú časť vozidla vylepšuje prepracovaný zadný nárazník a veľký strešný spojler. Vonkajšie úpravy završujú nové luxusné 18″ kolesá. Nový Outlander PHEV sa na Slovensku začne predávať na prelome rokov 2018/2019.

Mitsubishi (PL), foto. archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov