Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ferrari SP38 – model „ušitý“ na mieru

Prispôsobovanie vzhľadu aj interiéru luxusných automobilov nápadom majetných zákazníkov je čoraz populárnejšie. Talianska automobilka Ferrari zašla ešte ďalej v rámci špeciálneho projektu so zákazníckym programom „One-Off “, keď predstavila jedinečný model Ferrari SP38.

Jarné prekvapenie automobilky z Maranella je kreáciou dizajnérov zo štúdia Ferrari Design Centre, ktorým šéfuje Flavio Manzoni. Krvavý športiak slávnostne predstavili počas uplynulého víkendu na akcii veteránov a „oldtimerov“ Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ktorý sa ako tradične konal pri talianskom jazere Como.

Model SP38, ktorý Ferrari Design Center postavilo na podvozku 488 GTB, dostal neznámy klient s obrovskou vášňou pre pretekanie, takže je jeho model prispôsobený nielen pre jazdu po cestnej komunikácii, ale aj na pretekárskej dráhe a okruhoch.

Prečítajte si aj: Rozprávkový kabriolet Ferrari 250 GT ročník 1962 na predaj

Cieľom pri navrhovaní Ferrari SP38, ktoré má novú karosériu s trojvrstvovým červeným lakom, bol predovšetkým „aerodynamický look“. Tomuto vizuálnemu zámeru napomáhajú aj úzke svetlomety, široké blatníky či členitá zadná časť s dvojicou výrazných koncoviek výfuku. Atraktívne pôsobia aj „žalúzie“, ktoré slúžia namiesto zadného okienka.

Prečítajte si aj: Ojedinelá zberateľská rarita – Ferrari 625 Targa Florio z roku 1953

Interiér zatiaľ automobilka s čiernym koňom v znaku neukázala. Môžeme však predpokladať, že ten nezaostáva za exteriérom a rozhodne spĺňa náročne požiadavky netuctového zákazníka. Pod kapotou modelu Ferrari SP38 by sa mal nachádzať preplňovaný 3,9-litrový osemvalec s výkonom 492 kW.

Najnovší model športiaku z Apeninského polostrova zaujal aj legendárneho hudobníka a 18-násobného držiteľa ocenenia Grammy Awards –  Erica Claptona. Sedemdesiattriročný hudobník, spevák a textár je známy svojou slabosťou pre vozidlá značky Ferrari.

Napokon vo svojej zbierke má jeden z najlepších rockových a bluesových gitaristov v histórii takmer dve desiatky modelov Ferrari. Navyše, pred šiestimi rokmi využil spomínaný zákaznícky program „One-Off“ a sám si „navrhol“ detaily vlastného Ferrari SP12 EC v hodnote 4,7 milióna amerických dolárov (4,036.413 eur).

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov