Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mini oslávi kráľovskú svadbu jedinečným modelom Cooper S

Princa Harryho a Meghan čaká v sobotu výnimočný deň.

Britská kráľovská svadba princa Harryho a Meghan Markleovej púta značnú pozornosť svetových médií. Ostrovná automobilka Mini pri tejto príležitosti vyrobila jedinečný Cooper S, ktorý pôjde na charitu.


Trojdverové Mini, z ktorého vyrobili len jeden exemplár, si po svadobnom dni (19. mája) prevezme organizácia The Children’s HIV Association (CHIVA). CHIVA sa stará o anglické a írske deti nakazené vírusom HIV a pri jej aktivitách by jej mal pomôcť aj výťažok z predaja auta v aukcii.


Princ Harry, ktorý na víkendovú svadbu na zámku Windsor pozval aj 2640 priateľov, oficiálne požiadal, aby ktokoľvek, kto by im chcel dať svadobný dar, nech radšej zváži podporu jednej zo siedmich podobne zameraných organizácií ako CHIVA.


„Ako ikonická britská značka s takmer 60-ročnou históriou v Spojenom kráľovstve je pre nás poctou, že pri príležitosti kráľovskej svadby môžeme pripraviť takýto špeciálny dar, ktorý bude mať aj charitatívny rozmer,” vysvetľuje Oliver Heimler, šéf oddelenia Mini Design.


„Tím oddelenia Mini Design vytvoril pre túto príležitosť jedinečné trojdverové Mini. Grafika jeho strechy spolu s individuálnymi detailmi interiéru a exteriéru vytvorenými technológiou 3D tlače, vrátane špeciálneho vyšívania, vytvárajú z vozidla nenapodobiteľný unikát.


Vozidlo vyrobené ako jednokusový solitér dostalo biely lak Crystal White. Strieborno-modré pásy dodávajú vozidlu nenapodobiteľný vzhľad a čierny pás po obvode celého vozidla dostal matno striebornú farbu s modrým nádychom.

Typické chrómované dizajnérske prvky značky MINI ako šesťuholníková mriežka chladiča, kľučky dverí či orámovanie predných a zadných svetlometov dostali modro-čiernu farbu, ktorá dodáva detailom moderný a svieži vzhľad. Príťažlivosť exteriéru vozidla zvyšujú aj zadné svetlá s grafikou britskej vlajky Union Jack a tmavomodré matné metalické lemovanie blatníkov.


Špeciálny príťažlivý prvok exteriéru tvorí viacfarebné spracovanie strechy. Viacvrstvová grafika strechy bola dôsledne nanesená ručne a spája prvky národných vlajok princa Harryho a Meghan Marklovej – britskej Union Jack a americkej Stars & Stripes.


Originálne ozdobné lišty pri bočných smerovkách boli vytlačené na 3D tlačiarni a iniciály M a H skrášľujú srdiečkom a obrúčkami. Po otvorení dverí sa na zem pred dverami vodiča a spolujazdca premietne uvítací nápis Just Married.




Dominantným prvkom interiéru je čalúnenie sivou kožou Satellite Grey, ktorá vytvára ideálny podklad pre zvýraznenie na mieru vytvorených špeciálnych prvkov Mini. Modro-čierny nádych na povrchu chrómovaných prvkov v exteriéri sa dostal aj na niektoré miesta v interiéri.


Na palubnej doske pred sedadlom vodiča sa nachádzajú mená nevesty a ženícha, dátum svadby a priania mladomanželom. Ďalšie špeciálny prvky interiéru inšpirované grafikou strechy sa nachádzajú na obložení dverí, za volantom a na opierkach hlavy. Na nich sa nachádzajú aj výšivkou a perforovaním abstraktne znázornené vlajky Union Jack a Stars & Stripes.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov