Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota C-HR – prvý elektromobil v Číne

Toyota zverejnila informáciu, že do  roku 2020 na čínsky trh uvedie 10 nových elektrifikovaných modelov. Na autosalóne v Pekingu predstavila modely Corolla a Levin v plug-in a hybridnej verzii, ktoré sa na trhu objavia na budúci rok. Ešte zaujímavejšie ale znie informácia, že o rok neskôr sa do predaja dostane elektromobil, postavený na crossoveri Toyota C-HR. 

O dva roky by sa teda v čínskych showroomoch mali objaviť dve elektrické autá poháňané  batériami (BEV) založené na crossoveri.  Toyotu C-HR ponúkne spoločnosť  GAC Toyota Motor Co. a Toyotu IZOA uvedie do predaja spoločnosť FAW Toyota Motor Sales Co.

 

Dve hybridné verzie Corolly

Ešte pred elektromobilom sa k čínskemu zákazníkovi budúci rok dostanú Corolla PHEV a Levin PHEV – dva kompaktné sedany v hybridnej verzii nabíjanej z vonkajšieho zdroja. S ich výrobou začnú v čínskych závodoch Toyoty.  Budú to prvé plug-in hybridy značky vyrobené mimo územia Japonska.  Obidva modely budú mať v elektrickom režime (EV) dosah najmenej 50 km. Corolla a Levin sú dve lokálne verzie 11. generácie Corolly. Levin vznikol na základe americkej verzie modelu a čínska Corolla má zasa európske korene. Obidva modely navrhol inžinier Shinichi Yasui.

Toyota zvyšuje záujem o elektromobilitu v Číne

Japonská spoločnosť zamýšľa založiť  kampaň elektrifikácie svojho modelového radu v Číne na miestnej výrobe najdôležitejších technológií pre elektrifikované automobily.  Súčasne so zavedením nových elektrických, hybridných a hybrid plug-in modelov na čínsky trh uvažuje tiež o využití technológie vodíkových palivových článkov v tejto krajine. V uplynulom roku spoločnosť odštartovala  trojročný program testovania ziskovosti predaja sedanu Mirai a vodíkových úžitkových vozidiel, vrátane mestských autobusov  v Číne. V Japonsku predala Toyota dodnes 2100 kusov Mirai, v mestskej komunikácii v Tokiu jazdí niekoľko desiatok vodíkom poháňaných autobusov Toyota, do roku 2020 ich bude najmenej stovka.

Toyota, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov