Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vstane Pininfarina z popola?

Tohtoročný autosalón v Pekingu naznačil, že slávne meno Pininfarina do histórie možno predsa len neodíde. Talianske dizajnérske centrum, ktoré dnes vlastní indická spoločnosť Mahindra & Mahindra Limited, na autosalóne predstavilo štúdiu elektrického SUV. Pohľad na túto krásku napovedá, že by nemuselo putovať do depozitu firmy, ale po drobných úpravách na výrobné linky.

 

 

Elektromobil Pininfarina K350, ktorý je výsledkom spolupráce talianskeho dizajnérskeho štúdia a hongkongskej spoločnosti Hybrid Kinetic Group,  poodhalil aj časť technických údajov. Maximálna rýchlosť by mala byť 250 km/, na zrýchlenie z 0 na 100 /km/Ph by malo stačiť 4,7 sekundy, elektromotor by mal produkovať rovných 300 kW (408 k). O akumulátore a dojazde samozrejme firma mlčí. Vývoj v tejto oblasti totiž napreduje raketovou rýchlosťou, a tak kým sa dostane na výrobné pásy, môže byť všetko úplne inak.

Pininfarina je tak ďalšou firmou, ktorá opustila svet automobilov s klasickými spaľovacími motormi a hlási návrat v dobe elektrickej. Či sa tak aj reálne stane je otázne. Meno nového majiteľa však dáva vysoké predpoklady na to, aby sa to podarilo.

pl, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov