Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


TacoSetter Inline od firmy Taconova s novinkami

Spoločnosť Taconova ponúka pre vyvažovacie ventily TacoSetter Inline 130 nové dodatočné prípojné rozmery a väčšie rozsahy prietokového množstva. Vďaka novým prípojným rozmerom by mal sortiment poskytovať viac flexibility pre systémové skrutkové spoje príslušného potrubného systému. Pre menovitú veľkosť DN 20 je tak napríklad k dispozícii prípojný závit pre 3/4 “prevlečnú maticu na „Eurokonus“ alebo 1” prípojný závit pre 22mm šróbenie so zarezávacím krúžkom. V rozmere DN 25 je TacoSetter Inline 130 k dispozícii s veľkosťami závitu od 1 “do 1 1/2” a s rozsahom prietokového množstva 20 – 70 l/min.

Priehľadové sklo s natlačenou stupnicou pre kontrolu prietokového množstva je u všetkých verzií TacoSetter Inline 130 tvorené borosilikátovým sklom, čo zvyšuje teplotnú odolnosť vyvažovacieho ventilu na 130 °C. Vďaka tomu je TacoSetter Inline 130 vhodný aj pre reguláciu spätných vetiev solárnych tepelných zariadení. Priehľadové sklo je navyše menej náchylné k usadzovaniu nečistôt a má vyššiu chemickú odolnosť.

Obmedzovanie objemového prietoku pre statické hydraulické vyvažovanie a cirkuláciu

TacoSetter Inline patrí už od roku 1985 do sortimentu spoločnosti Taconova a v odbornom svete sanitárnej techniky, kúrenia a klimatizácie je považovaný za originál medzi vyvažovacími ventilmi s priehľadovým sklom a indikačnou stupnicou. Armatúra umožňuje reguláciu prietokového množstva priamo v l/min. Hlavnou oblasťou využitia vyvažovacieho ventilu TacoSetter Inline je použitie ako ventil na reguláciu vetiev slúžiacich k statickému vyvažovaniu vo vykurovacích systémoch.

Jednotlivé typy vyvažovacích ventilov TacoSetter Inline, ktoré sú k dostaniu vo veľkostiach DN 15 až DN 25, okrem toho spĺňajú požiadavky podľa DVGW W 270 a odporúčania KTW. S týmito certifikátmi pre použitie v inštaláciách pitnej vody a pre menovitý tlak PN 10 je vyvažovací ventil vhodný aj pre použitie v inštaláciách pitnej vody. V menovitej veľkosti DN 15 je teleso armatúry vyrobené z mosadze odolnej voči odzinkovaniu.

Pre inštaláciu v systémoch plastových potrubí ponúka Taconova vyvažovací ventil TacoSetter Hyline, ktorý je koncipovaný predovšetkým pre hydraulické vyvažovanie geotermálnych solankových okruhov.

Zdroj: Tlačová správa

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov