Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tip na prázdniny – Automobilová Junior Akadémia

Spravte vášmu dorastajúcemu dieťaťu netradičné prázdniny a otvorte mu dvere do sveta techniky. Počas jedného týždňa, ktorý prežije v zajatí automobilov získa zaujímavé poznatky z oblasti automobilovej výroby a hravou formou sa na praktických cvičeniach, exkurziách a súťažiach dozvie veľa nového. Tieto aktivity ponúka akadémia pre žiakov 7. a 8. ročníka základných škôl a treba hneď na úvod povedať, že je určená aj pre dievčatá.

Automobilová JUNIOR akadémia (AJA) každoročne pripravuje pre deti päťdňový zaujímavý program, ktorý je kombináciou teórie a praxe. Žiaci prežijú neopakovateľné chvíle s odborníkmi z automobilového priemyslu, spoznajú,  ako sa pracuje nielen vo výrobných halách, ale aj v laboratóriách,  čakajú ich aj športové zážitky, ktoré sľubujú napríklad na Slovakiaringu v Orechovej Potôni. S iniciatívou organizovať každý rok počas letných mesiacov Automobilovú Junior Akadémiu prišiel pred tromi rokmi Zväz automobilového priemyslu SR. Oslovil všetky slovenské automobilky a univerzity v príslušných regiónoch,  ktoré sa s nápadom takmer okamžite stotožnili. Ohlasy na prvé dva ročníky sú veľmi pozitívne. O akadémiu prejavili mladí ľudia záujem, dievčatá rovnako ako  aj chlapci. Päťdňový program poskytne mladým pohľad do sveta výroby, ale aj možnosť nahliadnuť do akademického prostredia.  Automobilová Junior Akadémia totiž ponúka prednášky na univerzite v kombinácii zo zaujímavým programom priamo vo výrobe.  Chýbať nebudú ani rôzne zábavné praktické cvičenia, prehliadka najmodernejších pracovísk či zaujímavé diskusie o automobilizme budúcnosti. Každá z akadémií sa skončí slávnostnou promóciou a odovzdaním diplomov jej účastníkom.

Tretí  ročník Automobilovej JUNIOR akadémie bude aj tento rok v mestách sídiel výrobných závodov v Trnave 16.7.-20.7.2018, v Žiline  9.7.-13.7.2018, v Bratislave a Trenčíne v dňoch 20.8.-24.8.2018.  Týždenný vzdelávací a zážitkový program AJA je určený žiakom, ktorí ukončili štúdium v siedmom a ôsmom ročníku základných škôl. Časť programu bude prebiehať na akademickej pôde a časť priamo vo výrobnom závode. Všetky potrebné informácie spolu s prihlasovacím formulárom nájdu záujemcovia od 16.4.2018 na webovej stránke  www.ajakademia.sk . Hoci sú jednotlivé turnusy  organizované v letných, prázdninových mesiacoch, prihlásiť sa možno už dnes. Účastnícky poplatok za žiaka je 60 eur.

jp, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov