Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Na českej diaľnici D1 pri Benešove sa zrazilo 17 automobilov!

Hromadná dopravná nehoda zastavila v piatok na niekoľko hodín premávku na českej diaľnici D1 pri Benešove. V smere na Brno havarovalo sedemnásť áut. Záchranári ošetrili osem zranených.

Spomínaná hromadná nehoda uzavrela na tri hodiny diaľničný úsek D1 medzi 34. a 41. kilometrom. Záchranná služba do nemocnice odviezla osem ľudí s ľahkými poraneniami. Nehoda sa stala v piatok ráno okolo 9.00 hod v mieste dopravného obmedzenia a tvorili sa pri nej kolóny. Situácia sa zlepšila krátko popoludní.

 

„Medzi účastníkmi nehody bola aj tehotná žena, ktorá síce zranená nebola, ale odviezli ju na pozorovanie na gynekológiu,“ uviedla hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Petra Effenbergerová.

Polícia šoférov navigovala na zjazd na 21. kilometri smerom na Benešov-Tábor. Muži zákona súčasne varovali, že vzhľadom na zvýšenú premávku počas veľkonočných sviatkov, očakávajú viac dopravných nehôd a dopravných komplikácií.

Kvôli inštalácii dopravného značenia pred opravami je premávka od dnes nasmerovaná v každom smere do jedného jazdného pruhu na troch úsekoch diaľnice D1 v stredných Čechách a na Vysočině a na prvých ôsmich kilometroch diaľnice D11 za Prahou.

Obmedzenie má trvať väčšinou až do pondelka. Podľa skúseností z minulých rokov polícia počas Veľkej noci očakáva na cestách až o tretinu vyššiu premávku. Prevádzka na D1 je tak počas veľkonočného víkendu spomalená celkovo na 40 kilometroch. Stavbári pracujú na piatich úsekoch, na dvoch opravy začali už skôr.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov