Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Maybach S650 Pullman – kráľovský luxus i sen nejedného diktátora

Luxus, luxus, všade luxus, kam ľudské oko dohliadne.

Ak by ste pochádzali z kráľovskej rodiny, tak by na vašom zozname želaní zrejme nechýbala. Najnovšia šesťmiestna limuzína Mercedes-Maybach S650 Pullman totiž nezaprie v sebe „modrú krv“ ani nekonečnú mieru luxusu.  

Dobré sa chváli samo. Napokon, dlhé limuzíny s označením Pullman už roky využívajú poprední svetoví politici, prezidenti, veľvyslanci, generáli alebo diktátori ako napríklad obávaný Idi Amin z Ugandy. Teraz sa očakáva, že vodu rozčerí aj nový model v cene od 600.000 USD (488.758 eur).


Limuzína s trojcípou hviezdou na kapote je skrátka splneným snom. Platí to aj v prípade najnovšieho modelu Pullman, ktorý je variantom s predĺženým rázvorom. Ide v podstate o klasický Maybach s vidlicovým agregátom V12, do ktorého vďaka predĺženému rázvoru pribudli dve miesta.

V luxusnom vozidle nemôže chýbať ani sklenená priečka, ktorá fyzicky aj zvukotesne oddeľuje „dôležité“ a „tajné“ rozhovory  VIP osôb od šoféra. Novinkou je ale vpred smerujúca kamera. Prenáša obraz do priestoru pre posádku, ktorá je tak neustále oboznámená s dianím pred automobilom a môže sa tak pripraviť na vítajúci dav alebo bezpečnostné zátarasy.

Nový Pullman si na ceste len tak ľahko s niečím nepomýlite. Na dĺžku totiž meria takmer 6,5 metra, čo je o takmer 1,37 metra viac, než štandardný model. Ďalšou novou „vychytávkou“ sú prepracované 20-palcové kolesá, alebo ľahko modernizovaná mriežka chladiča. Automobil je dostupný len vo variante S650, čo v praxi znamená, že o jeho pohon sa stará 6-litrový vidlicový motor V12 twin-turbo, ktorý dokáže vygenerovať 630 koní.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov