Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus LFA – klenot pre zberateľov

Spoločnosť Arts&Revs z Luxemburgu ponúkla na predaj motoristický klenot: čierny Lexus LFA v perfektnom stave. Ikonické japonské superauto je pre zberateľov mimoriadne lákavé,  vyrobili z neho totiž iba päťsto kusov.

   

Model, ktorý ponúka spoločnosť Arts&Revs, je z roku 2012. Od výrobcu sa dostal do USA, kde prešiel sotva 600 kilometrov. O dva roky neskôr ho priviezli do Európy a bol zaregistrovaný vo Veľkej Británii. Aj keď má auto volant na ľavej strane, druhý majiteľ s ním prešiel po anglických cestách 1 200 km. V súčasnosti teda má na tachometri 1 800 km. Arts&Revs ho označuje slovami „ako nový”, pretože majiteľ sa oň príkladne staral – na karosérii a kolesách nie sú žiadne škrabance a interiér s červenou kožou pôsobí ako nepoužívaný.

Ako v prípade všetkých Lexusov LFA na trhu s jazdenými vozidlami, aj cena tohto exempláru výrazne prekračuje 375-tisíc USD, teda sumu za nové auto. V ponuke je za 525-tisíc eur.  Je to však dobrá investícia, pretože superautám značky Lexus čas neuberá na hodnote. Naopak, ich hodnota rastie, keďže nástupca LFA je v nedohľadne.

1stclass (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov