Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lancia Stratos a ženevská reikarnácia, z limitovanej edície sa vyrobí len 25 kusov

Bude sa New Stratos podobať na koncept Lancia Stratos z roku 2010?

Priaznivci talianskej značky Lancia sa majú na čo tešiť. Na marcovom autosalóne v Ženeve sa totiž v modernej podobe vráti na scénu model Stratos. Hovorí sa o výkone 550 k a limitovanej edícii 25 kusov.


Koncept Lancie Stratos bol postavený na základoch Ferrari F430 Scuderia. Navyše, karoséria bola dielom svetoznámeho dizajnérskeho štúdia Pininfarina. Lenže vedenie z Maranella výrobu na základoch vlastného modelu zatrhlo, čímž sa projekt New Statos trochu spomalil a skomplikoval.


 

Finálna verzia vozu, ktorý je spoločným dielom spoločností Manifattura Automobili Torino a New Stratos Gbr, bude preto využívať iný základ. Zatiaľ však nie je známy aký. Snaha o oživenie Lancie Stratos sa objavila už v roku 2010, keď sa na svetlo sveta dostalí atraktívne fotky nového konceptu (pozri foto).

Teraz všetko nasvedčuje tomu, že projekt New Stratos je pri ženevskom jazere pripravený na svetovú premiéru. Určite pôjde o automobil s motorom uprostred, pričom pohonná jednotka ponúkne viac než 550 koní. V pláne je tak cestná verzia, ako aj okruhový špeciál a dokonca aj varianta určená pre rely.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov