Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Z nového špeciálu KTM X-Bow GT4 sa vyrobí len 15 kusov, cena jedného je 152 360 €

Páči sa vám? KTM X-Bow GT4 je ozdobou súťažného seriáu VLN.

V súvislosti s pretekárskymi vozmi ich výrobcovia väčšinou vyzdvihujú výkony motorov, nastavenie podvozkov a schopnosti na súťažných okruhoch. V prípade modernizovaného KTM X-Bow GT4 pre rok 2018 je však dominantná spoľahlivosť.

Nový špeciál je v podstate výsledkom kolaborácie nemeckého tímu Reiter Engineering s KTM Sportcar, ktorá existuje už od roku 2015. Súťažný automobil pripravovaný podľa pravidiel pre triedu GT4 prešiel dôkladnou revíziou, ktorej cieľom bolo zvýšenie spoľahlivosti a zároveň zníženie prevádzkových nákladov.

Čerstvý model disponuje novou elektronikou, vylepšenýmí asistenčnýmí prvkami pre jazdca alebo tiež prevodovkou Holinger, ktorá má údajne dvakrát dlšhiu životnosť (10.000 km). Inžinieri popracovali aj na dlhšej životnosti celého podvozku, zavesenia a ďalších komponentov. Vozidlo by tak malo teraz bez problémov zvládnuť 20.000 km.

„Už teraz máme v kategórii GT4 voz, ktorý ponúka najlepší pomer ceny a výkonu. Stačí sa pozrieť na VLN, kde nie je žiadny podobne lacný automobil, ktorý by jazdil tak rýchlo ako ten náš. Chceme však skúsiť pokračovat v znižovaní nákladov pre tímy a pre jazdcov,“ poznamenal šéf Reiter Engineering, Hans Reiter.

Na pohon KTM X-Bow GT4 pre sezónu 2018 slúži preplňovaný dvojlitrový štvorvalec s najvyšším výkonom 250 kW (340 k) a krútiacim momentom 700 N.m. Vedenie Reiter Engineering uviedlo, že pre aktuálnu sezónu pripravuje celkovo 15 vozidiel KTM X-Bow GT4, pričom cena jedného je stanovená na 152.360 eur.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov