Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Formula E: Bloom s DiCapriom zažili v Marakéši elektrický šok

 

 

Slávny herec Orlando Bloom si jazdou na elektrickej formule E splnil sen.

Súťažný seriál FIA Formula E si získava čoraz viac fanúšikov a divákov. Medzi nich patrí aj anglický herec Orlando Bloom, ktorý nedávno v rámci pretekov šampionátu v Marakéši oslávil 41. narodeniny. Pri tejto príležitosti si vyskúšal aj nezabudnuteľnú jazdu na elektrickom monoposte!

Pirátovi z Karibiku robil v Maroku spoločnosť ďalší svetoznámy herec Leonardo DiCaporio. Bloom, ktorý dostal aj tortu v podobe sladkej formuly E, sa stal ďalším prominentným hosťom, ktorý v podstate robí reklamu mladému motoristickému športu. Pri decembrových pretekoch v Hong Kongu si niekoľko okruhov vyskúšal aj bývalý majster sveta F1 Nico Rosberg.

Bloom si spoločne s DiCapriom nenechali ujsť preteky v uliciach Marakéša. Ešte predtým však prišla na rad symbolická oslava spomínaných narodenín v hoteli Armanjena. V sobotu sa Bloom už vydal na okruh Moulay El Hassana, kde pred samotnou jazdou na elektrickom testovacom aute dostal ešte niekoľko rád od svojho krajana a britského pilota Sama Birda zo stajne DS Virgin Racing.

 

„Už dávnejšie som plánoval, že si pozriem raz tieto preteky naživo. Formula E je jadrom pokrokových elektrických technológií a tvarovania automobilov budúcnosti. Môžeme tak sledovať v priamom prenose vývoj technológií, ktoré majú čoraz väčší vplyv na všetko v našich domácnostiach. To je skrátka niečo neskutočné,“ povedal Bloom.

Rodák z Canterbury sa netají tým, že rýchle autá sú jeho srdcovou záležitosťou. „Vždy som mal rád autá, najmä ak išli o rýchle vozy. V tomto prípade však odpadá pocit viny, ktorý jednoducho nemáte o vozu, ktorý je síce silný, ale nemá negatívny vplyv na životné prostredie,“ dodal slávny herec: „Čakal som na takúto technológiu, keď už batérie nebudú problémom a hlavnou témou bude infraštruktúra a nabíjacie stanice. Ak by ste doma mohli nabiť svoje auto rovnako rýchlo, ako formulu E, bolo by to úžasné.“

Bloom na svoje čerstvé motoristické zážitky tak skoro zrejme nezabudne. „Nemôžem to porovnávať s formulou 1, pretože nikdy som s ´efjednotkou´ nemal podobné skúsenosti. Rozhodne však môžem povedať, že formule E je neskutočná zábava. Snažil som sa ísť s autom na doraz a na konci som ani nedýchal. Užíval som si to, je to neuveriteľný adrenalín! Je to niečo brilantné! Nechcel som, aby sa opakovala situácia z New Yorku, ale nakoniec môžem smelo povedať, že ja som viedol auto a nie naopak,“ vysvetlil na záver Bloom.

 

-jj-

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov