Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Peugeot smeruje s futuristickým konceptom Sea Drive na vodnú hladinu

Všetko nasvedčuje tomu, že Peugeot sa zameriava aj na odlišný segment trhu, ktorým sú jachty a motorové člny. Francúzska automobilka v spolupráci s firmou Bénéteau odštartovala projekt konceptu s názvom Sea Drive.

V posledných rokoch sa automobilka z krajiny galského kohúta preslávila svojimi futuristickými konceptmi či moderne pojatým pracoviskom šoféra s názvom i-Cockpit. Teraz odhalila, na čom ďalšom jej dizajnové štúdio pracuje.  Projekt vznikajúci pod taktovkou Peugeot Design Lab kombinuje prvky futuristického interiéru i-Cockpit, ktorý môžete poznať zo SUV, s technológiami spoločnosti Bénéteau. Táto firma ponúka svoje skúsenosti z oblasti ergonomických kokpitov a je svetovým lídrom v odvetví rekreačných jácht.

Obe firmy chcú spoločným projektom ukázať, akým smerom sa v budúcich rokoch bude uberať konštrukcia a design moderných plavidiel. „Náš moderný kokpit predstavuje hlavné hodnoty značky Peugeot – inováciu, design a špičkovú kvalitu. Sme radi, že sme mohli aplikovať dôsledne vytvorený ergonomický i-Cockpit i v inom priemysle a ukázať tak prispôsobivosť jeho vzhľadu,“ vysvetlil Jean-Philippe Imparato, generálny riaditeľ automobilky.


 

Tvorcovia z francúzskej spoločnosti Bénéteau sa zase postarali o to, aby sa všetky kľúčové informácie o plavbe zobrazovali na centrálnom displeji. Táto štúdia má kompaktný volant prevzatý z automobilov, avšak logo leva nahradil symbol morského koňa (pozn. Bénéteau). Za kormidlom sa nachádza vysoko ukotvený 8-palcový displej zobrazujúci základné informácie o plavidle, ten dopĺňa 17-palcová dotyková obrazovka slúžiaca na ovládanie množstva techniky.


„Inovácie sú jedným z našich charakteristických znakov, preto nás teší, že môžeme s Peugeotom na tomto projektu spolupracovať,“ poznamenal generálny riaditeľ Bénéteau Luca Brancaleon s tým, že obe spoločnosti považuje v ich zameraniach za svetových priekopníkov. Sea Drive Concept spája to najlepšie z obidvoch svetov a ponúka tak obraz budúcnosti riadiaceho pultu v oblasti vodných športov.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov