Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


ŠKODA: nezvyčajná Fabia ako oslava titulov

Automobilka ŠKODA oslavuje svoj najúspešnejší rok vo svojej pretekárskej histórii špeciálnym limitovaným modelom ŠKODA FABIA, ktorý bude od februára 2018 k dispozícii na 21 trhoch.

Špeciálna edícia odkazuje na tohtoročné úspechy súťažného vozidla ŠKODA FABIA R5, ktoré okrem iného v tohtoročnej sezóne vybojovalo titul majstra sveta v kategórii WRC 2.

Práve uplynulá sezóna bola najúspešnejšou vo 116-ročnej histórii motoristického športu mladoboleslavskej automobilky. Mimoriadny úspech si ŠKODA pripomína limitovanou edíciou vozidla ŠKODA FABIA so zážihovým motorom 1,4 TSI s výkonom 92 kW/125 k a sedemstupňovou prevodovkou DSG. So športovým podvozkom je najrýchlejšou verziou v rámci tohto modelového radu. Vozidlo je schopný dosiahnuť najvyššiu rýchlosť 203 km/h a je schopné zrýchliť z 0 na 100 km/h za 8,8 sekundy. Pre viac zážitkov z dynamickej jazdy je limitovaná edícia vozidla ŠKODA FABIA vybavená športovým podvozkom so zníženou svetlou výškou a tlmičmi s tuhšou charakteristikou. Jazdný prejav zvýrazňuje tiež športový volant, nová exkluzívne športové sedadlá a prepracovaný koncový tlmič výfuku. Dizajn limitovanej edície vychádza z vozidla ŠKODA FABIA MONTE CARLO s bielou farbou Candy a čierno lakovanou strechou. Špecifickými prvkami dizajnu sú 17-palcové kolesá z ľahkých zliatin Savio, dostupná v troch farebných prevedenvyhotoveniach (žiarivo zelená, biela a čierna). Pozornosti neujdú ani nápisy “WRC 2 2017 champion” a ďalšie dizajnové elementy, ktoré odkazujú na úspešné súťažné vozidlá tímu ŠKODA Motorsport. Okrem výrazných prvkov s odkazom na svet motoršportu sa nová špeciálna edícia vyznačuje tiež rozšírenú štandardnou výbavou, ktorej súčasťou sú oi. vyhrievané predné sedadlá, zadná parkovacia kamera, navigačný systém Amundsen, automatická klimatizácia Climatronic, bezkľúčové odomykanie, zamykanie a štartovanie KESSY, signalizácia vzdialenosti pri parkovaní vzadu, elektrické ovládanie okien vpredu a vzadu, adaptívny tempomat Adaptive Cruise Control, rovnako ako svetelný a dažďový senzor. Limitovaná edícia 1300 vozidiel bude k dispozícii od februára 2018 v Českej republike, Nemecku, Belgicku, Dánsku, Francúzsku, Islande, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Poľsku, Maďarsku, Holandsku, Luxembursku, Bulharsku, Slovinsku, Slovensku, Švédsku, Fínsku, Nórsku, Estónsku a Litve.

Skoda Média Services (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov