Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan NISMO – miláčik fanúšikov

Nissan Skyline GT-R R32 dosiahol v ankete # NISMOtop20 jasné víťazstvo.

Víťaz predstihol tri renomované automobily GT-R: Nissan GT-R NISMO GT3, víťaza šampionátov Bathurst 12 Hour, Blancpain GT Series a GT300; Nissan Skyline GT-R R34, víťaza šampionátu JGTC v roku 2003; a Nissan GT-R NISMO GT500, víťaza šampionátu Super GT v rokoch 2014 a 2015.

Modelu R32 nakoniec pomohli až na vrchol jeho pretekársky rodokmeň spolu s povesťou kultového vozidla.

Model Skyline GT-R R32, ktorý sa vyrábal iba päť rokov, získal najvyššie ocenenie v šampionátoch a na prestížnych pretekoch na troch kontinentoch. V Európe dosiahol model R32 celkové víťazstvo v súťaži Spa 24. Roku 1991 prvýkrát zvíťazil v austrálskom šampionáte Australian Touring Car, v roku 1992 nasledoval ďalší šampionát a v oboch rokoch dosiahol víťazstvo v pretekoch Bathurst 1000.

Rozhodne najväčšie úspechy však model R32 dosiahol medzi japonskými cestovnými vozmi. Nissan Skyline GT-R R32 zaznamenal v rokoch 1990, 1991, 1992 a 1993 víťazstvo v každom šampionáte japonských cestovných vozidiel Japanese Touring Car Championship.

Pozíciu miláčika fanúšikov, ktorú si model R32 vydobyl, potvrdilo okrem zoznamu úspechov v pretekoch aj jeho zaradenie medzi pretekárske vozidlá v sérii videohier Gran Turismo.

Nissan Skyline GT-R R32, ktorý sa stal nesmierne a trvale populárnym  pretekárskym šampiónom, preukázal zdatnosť na pretekárskej trati, na obrazovkách počítačov i herných konzol a tiež v ankete # NISMOtop20, aby sa nakoniec dočkal titulu  najlepšieho pretekárskeho vozidla Nissan NISMO všetkých čias.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov