Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Schumacherove Ferrari z roku 2001 vydražili za rekordnú čiastku 7,5 milióna USD

Svetoznáma aukčná sieň Sotheby´s v New Yorku bola nedávno dejiskom zaujímavej motoristickej dražby. Vydražili tam totiž najdrahší moderný pretekársky voz, ktorým sa stala formula 1 Michaela Schumachera z roku 2001.




Legendárny nemecký pilot a sedemnásobný majster sveta v spomínanej sezóne zaknihoval svoj v poradí štvrtý titul. Schumacher vtedy vyhral deväť veľkých cien, päťrát skončil druhý a výrazne tak prispel aj k triumfu stajne Ferrari v Pohári konštruktérov.

Monopost Ferrari F2001 bol potom odstavený, ale udržovaný stále v činnosti. Niekoľkokrát bol použitý na testovanie, ale nakoniec putoval do dražby. Tím z Maranella získal v roku 2005 za predaj vozu v dražbe Sotheby´s čiastku 3,198.500 amerických dolárov.


 

V novembri tohto roku však aukčná sieň Sotheby´s ponúkla tento voz znova do dražby. Očakávalo sa, že sa cena vyšplhá na úroveň medzi 4 a 5 miliónmi USD. Avšak napokon takmer dvojnásobná cena (7,504.000 USD) všetkých prítomných prekvapila.

Výťažok z dražby poputuje na charitu, konkrétne na Schumacherovu nadáciu „Keep Fighting“, ktorá sa zaoberá bezpečnosťou cestnej premávky a obmedzení zranenia hlavy. Novým majiteľom monopostu sa stal zatiaľ neznámy kupec, ktorý má dokonca v cene aj skladovanie a dopravu od automobilky Ferrari.

-jj-

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov