Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová športová tvár v hornej triede: Audi A7 Sportback

Nové Audi A7 Sportback: štvordverové kupé, progresívne v dizajne aj technológii.

Gran Turismo so zvýšenou dynamikou jazdy a väčším komfortom – Audi A7 Sportback predstavuje nový dizajnový jazyk a rieši projektový sľub štúdií prologu. Štvordverové kupé stanovuje štandardy s progresivitou v hornej triede osobných automoilov. Vyznáva myšlienku nového Gran Turismo – s dynamickými líniami, kozekventnou  digitalizáciou, športovým zážitkom z jazdy a variabilným konceptom interiéru.

    

Dynamika vo svojej najkrajšej podobe    

Exteriérový dizajn modelu A7 Sportback je výrazom nového dizajnérskeho jazyka, ktorý prezentoval Audi s prologovou štúdiou a bol zaradený do série s novým Audi A8. S veľkými plochami, ostrými hranami a atleticky natiahnutými líniami signalizuje A7 dynamiku a progresivitu z každej perspektívy.

Audi A7 Sportback je športová socha s dlhou kapotou, dlhým rázvorom a krátkymi prevismi. Výrazné kontúry zdôrazňujú kolesá, ktorých priemery dosahujú až 21 palcov a ukazujú na gény quattro Audi. Silueta je definovaná dynamickou, napnutou strechou. Štyri údaje naznačujú športový charakter veľkého kupé: Meria 4 969 milimetrov na dĺžku, 1 908 mm na šírku, až 2 926 milimetrov meria rázvor – ale je iba 1 422 milimetrov vysoké.

Dlhý kryt batožinového priestoru má výraznú zakrivenú hranu a integrovaný spojler, ktorý sa elektricky vysunie pri rýchlosti 120 km/h. Plochý svetelný pás – spoločná konštrukčná vlastnosť modelov Audi top-of-the-line  – spája zadné svetlá, ktoré majú 13 vertikálnych segmentov.

Design Showcar v sérii

V interiéri sa dizajn a technológia zlúčilijedinečným spôsobom. Štíhly prístrojový panel zabezpečujú vzdušný pocit priestoru. Stredová konzola orientovaná na vodiča zdôrazňuje športový charakter Gran Turismo.

Nové Audi A7 systematicky pokračuje v digitalizačnej stratégii modelu A8. Horný displej ovláda infotainment. Spodný displej, umiestnený na asymetrickej konzole stredového, otvára prístup ku klimatizácii, komfortným funkciám a zadávaniu textu. Audi A7 je perfektne vybavený pre jazdy na dlhé trate.. Ponúka viac komfortu, bezpečnosti a možností individualizácie. Gran Turismo preberá ponuku infotainmentu a konektivity Audi A8. Až sedem ovládačov dokáže uložiť svoje obľúbené nastavenia do jednotlivých užívateľských profilov, pričom je možné prispôsobiť až 400 parametrov.

Pri nastavení odpruženia sú zákazníkovi k dispozícii štyri verzie: bežné oceľové pružiny, športový podvozok s 10 mm znižovaním, elektronicky riadené tlmiče a adaptívne pneumatické pruženie.

Všetky pohonné jednotky v novom A7 Sportback sú sériovo vybavené novým Mild Hybridný systémom (MHEV) pre väčšie pohodlie a účinnosť. V reálnych podmienkach jazdy MHEV technológia znižuje spotrebu paliva až o 0,7 litra na 100 kilometrov.

Štartovať bude nové Audi A7 Sportback najprv s motorom 3,0 V6 TFSI. V6 turbo motor má výkon 250 kW (340 k) a 500 Nm. Štvordverové kupé šprintuje z 0 do 100 km/h za 5,3 sekundy, maximálna rýchlosť je 250 km/h. Motor 3.0 TFSI je spojený so sedemstupňovou prevodovkou S tronic. Pohon quattro využíva efektívnu ultra-technológiu, ktorá zapojí pohon zadných kolies vždy, keď je to potrebné. Ostatné zážihové aj vznetové šesťvalcové a štvorvalcové motory prídu na rad krátko po štarte produkcie

.Audi A7 Sportback ponúka dizajn kupé, priestorovú ponuku limuzíny a variabilitu avant. V porovnaní s predchádzajúcim modelom narástla vnútorná dĺžka o 21 mm a tým ponúka väčší priestor pre kolená na zadných sedadlách.

Napriek výraznym dynamickým líniam má kufor objem 535 litrov. So sklopenými zadnými sedadlami narastie úložný priestor na 1 390 litrov. Vďaka optimalizácii batožinového priestoru teraz pojme dva golfové bagy okrem voliteľného rezervného kolesa.

Nové Audi A7 Sportback príde  koncom februára 2018 na nemecký trhu. Jeho základná cena vo vyhotovení 55 TFSI quattro S tronic bude 67 800 eur.

Audi (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov