Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Šialenstvo veľkého kalibru: POSAIDON G RS 850 na báze Mercedes-Benz triedy G

Zrýchlenie ako z katapultu – z nuly na 100 km/h iba za 3,6 sekundy a elektronicky obmedzená maximálna rýchlosť 285 km/h – to sú hodnoty potentného a silného športového vozidla!

Čítať to však v súvislosti s mohutným Mercedesom Triedy G (Basis Mercedes-AMG G 63), ktorý váži 2,6 tony a tlačí svoju archaickú hranatú masku chladiča už 38 rokov v ústrety vetru, tak to môže byť len preklep… Nie je to však omyl!

   

Pre prírastok výkonu zo štandardných 420 kW/571 k a 760 Nm na 630 kW/850 k a elektronicky obmedzených 1350 Nm urobili špecialisti Posaidonu, ktorý sa nachádza v Porýní-Westfálskom Mülheime-Kärlichu nemálo.

Vidlicový osemvalec M157 dostal okrem inovovaného Upgrade-turbodúchadla  aj modifikácie chladenie plniaceho vzduchu a nasávania. Transformácia modelu G RS 850 bola doplnená inštaláciou športového výfukového systému  z nerezovej ocele, ktorý obsahuje katalyzátory z motoristického športu a aj individuálnu optimalizáciu softvéru motora, vzhľadom na nové hardvérové komponenty. Aj prevodovka  AMG Speedshift Plus 7G-TRONIC dostala zosilnený hardvér aj softvér,  čím je ideálne prispôsobená na zvýšený výkon biturbo motora.

   

Aby bolo možné udržať projektil veľkého kalibru pri vysokých rýchlostiach bezpečne na jeho plánovanej dráhe, bol Posaidon vybavený adaptívnymi G-tlmičmi, nastaviteľnými v troch krokoch, ktoré v kombinácii s 10.5×22 palcovými ráfkami kolies a ysoko výkonných pneumatík rozmeru 285/40 R 22 udržia vozidlo na asfalte.

V ostrom kontraste sú čierne lúče kolies z ľahkých zliatin tvaru Y k svietiacemu AMG laku karosérie  “Solar Beam”, ako aj zlaté XXL brzdové strmene, ktoré boli adaptovné z luxusných športových automobilov AMG S63 a ich 420 milimetrové keramické brzdové doštičky na prednej náprave s 6-piestovými strmeňmi, kým zadné 4-piestové strmene pôsobí mohutne na 360 mm keramické disky.

   

Modifikovaný model Posaidon Triedy G z mimoriadnej edície „Crazy Color“ má samozrejme interiér vybavený luxusným koženým čalúnením so žltým kontrastným prešívaním a karbonovými ozdobnými prvkami. Posaidon ponúka samozrejme aj všetko čo obsahuje Trieda G nielen čo sa komfortu týka.

Posaidon (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov