Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aj Dacia elektrizuje a elektrifikuje!

Rumunská Dacia využije potencionálne technológie v rámci aliancie Renault-Nissan EV na spustenie vlastných cenovo dostupných elektrických vozidiel.

Potvrdil to aj Jean-Christophe Kugler, výkonný viceprezident Renault SA a šéf značky Dacia: „Záujem o dostupný elektromobil našej značky stále trvá,“ prezradil. „Náš prvý elektromobil bude postavený na základoch súčasných elektrických vozidiel Aliancie Renault-Nissan. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o ústrojenstvo zo súčasného Renaultu Zoe, ktorý sa pýši dojazdom až 400 kilometrov,“ dodal.

Jean-Christophe KUGLER

Žiadny časový horizont však pre ekologickú Daciu zatiaľ stanovený nebol. Na to, aby mohli súčasnú technológiu v Dacii použiť, musia počkať na novú generáciu modelu Zoe. Renault pochopiteľne nemôže dopustiť, aby si svoje dve značky konkurovali. Môžeme tak predpokladať, že prvý low-costový elektromobil uvidíme najskôr v roku 2020.

„Elektrifikácia trhu je zrejmá. Autonómna jazda a konektivita sú neodvratné,“ dodal Kugler. „Cieľom Dacie bude ponúknuť základné veci, ako je adaptívny tempomat a automatické prevodovky – funkcie, ktoré “delegujú” úlohy vodiča na vozidlo.“

AutoExpress (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov