Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Nissan Leaf dorazil do Európy.

Nový Nissan LEAF uviedli na európsky trh: zdvíha latku úrovne sériových elektromobilov.

Nissan LEAF prichádza s väčším výkonom, dlhším dojazdom, bezpečnostnými technológiami a konektivitou, vďaka ktorým je najvyspelejším a najdostupnejším 100 % elektromobilom na svete. Exkluzívna verzia, určená pre európsky trh s označením Nissan LEAF 2.ZERO, je už k dispozícii.

    

Spoločnosť Nissan v Európe odhalila nový Nissan LEAF, ďalšie evolučné štádium svetovo najpredávanejšieho elektromobilu s nulovými emisiami. Tento úplne nový model, stelesňujúci firemnú víziu Inteligentnej mobility Nissan, sa dočkal nového vyhotovenia, ktoré ponúka dlhší dojazd, dynamický dizajn, vyspelé jazdné asistenčné technológie a rozšírenú konektivitu.

Philippe Saillard, generálny riaditeľ predaja a marketingu spoločnosti Nissan Europe, pri príležitosti oficiálneho uvedenia vozidla LEAF na európsky trh na akcii Nissan Futures 3.0 v nórskom Osle uviedol: „Úplne nový Nissan LEAF je najvyspelejším a cenovo najdostupnejším 100 % elektromobilom na svete. Je ikonou našej vízie pre budúcnosť.“

Technológie Nissan Intelligent Power: elektrické hnacie ústrojenstvo pre dlhší dojazd a radosť z jazdy

Nový Nissan LEAF ponúka dlhší dojazd 378 km (*NEDC) na jedno nabitie a umožňuje vodičom užívať si dlhšie cestovanie prepojené rozšírenou európskou sieťou rýchlonabíjacích staníc CHAdeMO. Nové elektrické hnacie ústrojenstvo navyše poskytuje výkon 110 kW a krútiaci moment 320 Nm pre väčšiu akceleráciu a potešenie z jazdy.

    

 Inteligentnejšie technológie

Nový Nissan LEAF je plný dômyselných technológií vrátane vyspelého systému podpory vodiča ProPILOT pre bezpečnejšiu a pohodlnejšiu jazdu. To zahŕňa inteligentný tempomat a inteligentný systém upozornenia na vybočenie z jazdného pruhu, vďaka ktorému vodič spozná, že systém citlivo navádza vozidlo späť do stredu jazdného pruhu, ak začína vybočovať. Dôležité však je, že je úplne jednoduché prevziať opätovnú kontrolu nad systémom. Tento systém vodičovi len pomáha a neupiera mu právo na riadenie. Systém ProPILOT je navyše vybavený funkciou autonómnej jazdy v dopravnej zápche (Traffic Jam Pilot), ktorá umožňuje novému vozidlu LEAF automaticky spomaliť, ak pri jazde v jednom pruhu dôjde k dopravnej zápche, a zastaviť, keď sa premávka úplne zastaví. Keď sa premávka obnoví, systém automaticky naštartuje a vozidlo nasleduje vozidlo pred ním. K dispozícii je aj systém ProPILOT Park umožňujúci úplne autonómne parkovanie jediným dotykom tlačidla.

Väčšia kontrola nad vozidlom, menej stresu

Revolučná technológia e-Pedal, použitá v novom Nissane LEAF, mení spôsob ovládania vozidla a umožňuje vodičovi štartovať, zrýchľovať, spomaľovať a zastaviť jednoduchým zvyšovaním alebo znižovaním tlaku vyvíjaného na akceleračný pedál. Keď je akceleračný pedál úplne uvoľnený, automaticky sa aktivuje hydraulika a mechanické brzdy, ktoré postupne uvedú vozidlo až do úplného pokoja a využijú energiu brzdenia na dobitie batérie. Vozidlo potom stojí na mieste i na príkrom svahu, kým vodič opäť nezošliapne akceleračný pedál. Riadenie nebolo ešte nikdy také bezproblémové.

Nový Nissan LEAF nie je len elektromobil

Nový Nissan LEAF je tiež oveľa viac ako len 100 % elektromobil. Ide o mobilnú napájaciu jednotku s unikátnym obojsmerným napájaním. To znamená, že pri pripojení doma či v kancelárii dokáže vracať energiu späť. Vďaka inovatívnej technológii Nissanu Vehicle to Grid dokáže dokonca vracať nadbytočnú energiu na doplnenie a stabilizáciu miestnej energetickej siete.

Štýlový zvonka…

Na novom Nissane LEAF vás nezaujmú len vyspelé technológie. Vďaka svojmu štíhlemu profilu, elegantnému a dynamickému vzhľadu a vynikajúcim aerodynamickým vlastnostiam je pre európskych zákazníkov atraktívnejší. Každý, kto pozná dizajnový jazyk Nissanu, rozpozná jeho charakteristické svetlomety v tvare bumerangu, motív v tvare V na čelnej maske, mriežku chladiča s hladkým povrchom v priehľadnej modrej farbe a modré lemovanie zadného nárazníka.

… i zvnútra

Nový Nissan LEAF má úplne prepracovaný interiér, ktorý sa sústredí na vodiča a kombinuje šikovné využitie priestoru s optimálnou funkčnosťou. Predný panel v tvare krídla klzáka a výrazne modré prešívanie sedadiel, palubnej dosky a volantu vytvára uvoľnenú atmosféru a dojem čistoty. Nový sedempalcový farebný displej (TFT) ponúka kľúčové funkcie, ako je technológia Safety Shield, ukazovateľ nabitia a informácie z audiosystému a navigačného systému. Integrované boli aj aplikácie Apple CarPlay a Android Auto, ktoré rozširujú možnosti pripojenia *(závisí od príslušného trhu).

Unikátna verzia pri príležitosti uvedenia na trh

Na oslavu uvedenia úplne novej 2. generácie vozidla Nissan LEAF na európsky trh je od 2. októbra v predaji unikátna verzia: limitovaná edícia nového vozidla LEAF 2.ZERO. Táto verzia je prvým modelom v Európe, ktorá bude vybavená technológiou Nissan ProPILOT prinášajúcou maximálnu istotu a pohodlie jazdy. Tieto vozidlá budú dodávané od začiatku roka 2018 za 36 650 eur.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov