Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pôvabná biatlonistka Fialková má nového partnera s tromi diamantmi!!

Spoločnosť Mitsubishi Motors Slovensko sa stala oficiálnym automobilovým partnerom slovenskej biatlonistky Paulíny Fialkovej. Táto sa bude v nadchádzajúcej športovej sezóne prepravovať na tréningy a preteky na vozidle Mitsubishi ASX 2.2 DI-D AT so sofistikovaným pohonom všetkých kolies.

Slovenská kráľovná biatlonu uplynulých dvoch rokov, 25-ročná Fialková je rodáčkou z Brezna a členkou klubu VŠC Dukla Banská Bystrica. Počas svojej doterajšej športovej kariéry už stihla reprezentovať Slovensko na ZOH 2014 v Soči. Zároveň je jedinou Slovenkou s kompletnou medailovou zbierkou zo Svetovej Univerziády v Osrblí (2015).

 

K trom cenným kovom z Osrblia následne pridala aj skvelé striebro z majstrovstiev Európy v ruskom Ťumene (2016). K jej doterajším najväčším úspechom patria okrem iného aj umiestnenia vo Svetovom pohári, kde obsadila 6. miesto v stíhacích pretekoch v nemeckom Ruhpoldingu (2016) a 5.miesto vo fínskom Kontiolahti (2017).

Som veľmi rada, že budem v nadchádzajúcej sezóne jazdiť práve na crossoveri Mitsubishi ASX. Auto má výkonný motor, automat a pohonom 4×4. Keďže ma čaká náročná príprava na ZOH v Pchjongjangu, ako aj na ďalšie svetové súťaže, hľadala som spoľahlivé a zároveň výkonné vozidlo s veľkým vnútorným priestorom. Toto auto navyše disponuje pohonom všetkých kolies, vďaka ktorému sa bez problémov dostanem aj do vyššie položených zimných stredísk,“ uviedla ambiciózna biatlonistka.

 

Fialkovú však s japonskou značkou spájajú aj spomienky na detstvo. „Spolupráca so značkou Mitsubishi je pre mňa zároveň akýmsi znamením osudu. Jedna z mojich úplne prvých motoristických spomienok sa totiž viaže na ikonu off-roadu Mitsubishi Pajero, ktoré mal môj otec zaparkované v garáži . Často sme sa s bratom okolo neho hrávali,“ dodala Fialková.

Mitsubishi ASX je štýlový crossover určený nielen do rušných ulíc, ale aj na cesty mimo nich. Disponuje novým dynamickým stylingom, modernými technológiami a výbavou, ktorá uspokojí aj tej najaktívnejší životný štýl. ASX s prednou maskou v tvare Dynamického štítu optimálne využíva svoje kompaktné rozmery a poskytuje tak štedrý vnútorný priestor pre cestujúcich, ale taktiež ponúka nadpriemerný batožinový priestor s objemom 488 l.

 

Mitsubishi ASX využíva špičkovú konštrukciu karosérie Mitsubishi RISE (Reinforced Impact Safety Evolution), ktorá poskytuje posádke zvýšenú ochranu pri kolíziách z akéhokoľvek smeru, dokonca aj pri zrážkach s vozidlom inej výšky alebo hmotnosti. Už v základe ponúka 7 airbagov a celý rad aktívnych bezpečnostných prvkov vrátane stabilizačného a trakčného systému ASC a TCL, protiblokovacieho brzdového systému ABS a systému rozdeľovača brzdnej sily EBD.

Mitsubishi ASX využíva osvedčený voliteľný pohon 4×4, ktorý nadväzuje na viac než 80-ročnú tradíciu značky Mitsubishi v oblasti výroby vozidiel s pohonom všetkých kolies. O pohon crossoveru ASX sa starajú úsporné motory so spotrebou od 5,0 l/100 km. K nízkej spotrebe výrazne prispieva technológia ClearTec zahŕňajúca okrem iného systém Auto Stop&Go, ktorý obmedzuje plytvanie paliva pri státí na križovatkách či v kolónach, alebo indikátor radenia prevodových stupňov, ktorý ukazuje, ako efektívne radiť.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov