Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Frankfurt 2017: účelovka po novom – Dacia Duster

Na medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte predstaví rumunská dcérska spoločnosť Renaultu po prvýkrát druhú generáciu kompaktného SUV svetovej triedy Dacia Duster.

Vyznačuje sa úplne novým, moderným dizajnom, ktorý ešte viac zdôrazňuje robustný charakter modelu. Na trh príde na začiatku roka 2018.

     

Dizajnéri Dacie posunuli hlavné svetlomety hlboko do bokov vozidla, čím sa SUV opticky rozšíril. Charakteristický vzhľad Dusteru sa vyznačuje aj novým podpisom denných svetelných diód LED rozdelených do troch segmentov.

Ďalšími vymedzujúcimi prvkami pohľadu spredu sú novovytvorená mriežka chladiča a výrazne väčšia ochrana proti podbehnutiu v porovnaní s predchodcom. Výrazne tvarovaná kapota tiež prispieva k dynamickému vzhľadu modelu Dacia.

Dizajn s mnohými atribútmi SUV

Bočná časť sa riadi osvedčeným štýlom Dustera s tromi oknami a stúpajúcou líniou okienka vo výške C-stĺpika. Pre druhú generáciu modelov sa však okraj okien posunul vyššie, čo zvyšuje typický dojem o sile a suverenite SUV. Predné okno sa posunulo o desať centimetrov dopredu a je viac naklonené ako prvá generácia Dustera. V dôsledku toho interiér je dlhší, čo prispieva k vynikajúcemu pocitu priestoru pre vodiča a cestujúcich. Ďalšími neprehliadnuteľnými prvkami sú oblúky kolies, 17-palcové disky z ľahkej zliatiny a čierne dekorácie za oblúkmi predných kolies.

Interiér je tiež prezentovaný v úplne novom dizajne. Vďaka svojej modernej výbave a hodnotnejším materiálom ponúka ešte väčší komfort cestovania ako jeho predchodca.

Celosvetový najlepší predajca

Od roku 2010 do dnešného dňa spoločnosť Dacia predala viac ako milión automobilov Duster. Raz toľko vozidiel sa predávalo pod značkou Renault, najmä v Južnej Amerike, Indii a Rusku. Tým sa kompaktný SUV stáva jedným z najpredávanejších modelov skupiny Renault vo viac ako 100 krajinách.

Rovnako ako u všetkých svojich sérií značka Duster sa neustále usiluje o ponúknutie najpriaznivejšieho modelu vo svojej triede. Na Slovednsku cena modelu Duster 1,6 SCe 4x2Acces začína pod 10 000 EUR. K dispozícii je aj variant s pohonu všetkých štyroch kolies. Takže Duster je lacný ako malé auto a dokazuje, že jazda na SUV nemusí byť luxusom.

Modely s najnovšou technológiou

Na konci roka 2013 prešla spoločnosť Dacia dôkladnou modelovou inováciou s najnovšiu technológiu materského Renaultu, napríklad motor s turbodúchadlom TCe 125 s priamym vstrekovaním. Navyše bol prvý raz zavedený do výroby multimediálny navigačný systém s dotykovým displejom Media-Nav. Takto Dacia naďalej zvyšovala záujem o kompaktné SUV. SUV pre cenovo orientované cieľové skupiny

Na rozvíjajúcich sa trhoch sa Duster stáva prvým voľbou zákazníkov, ktorí chcú mať moderné vozidlo, ktoré je robustné a variabilné, ale zároveň aj vhodné na použitie na zlých cestách a v extrémnych klimatických podmienkach a ktorí kombinujú cenové povedomie s nárokmi na vysokú kvalitu. S modelom Duster im Dacia ponúka cenovo dostupné a funkčné vozidlo pre každodenné použitie, ktoré ponúka atraktívny vzhľad, jazdu aj v teréne a najmodernejšiu konektivitu.

Dacia (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov