Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pick-up Mitsubishi L200 je alternatívou pre odvážnych

Japonská automobilka Mitsubishi sa na tohtoročnej výstave úžitkových automobilov v anglickom Birminghame blysla s dvojicou „pick-upov“ s názvom Mitsubishi L200. V oboch prípadoch ide upravené verzie od divízie na špeciálne projekty, ktoré sú vhodné pre drsnejšie povahy.

Tak už aj Mitsubishi postavilo vlastnú divíziu pre špeciálne projekty (pozn. Special Vehicle Projects), ktorá má na starosti autá, ako sú napríklad tieto. Obe sa predávajú vo farbe Electric Blue, pričom obe sú v základe Mitsubishi L200, ale tým celková podoba v podstate končí.

 

Sériovo vyrábaná verzia L200 Barbarian SVP sa dostane na trh v celkovom objeme 250 kusov, pričom k dispozícii bude mať navyše veľké blatníky v černej farbe (pozn. čierny lak Cosmos Black), sedemnásťpalcové kolesá s nasadenými terénnymi pneumatikami BF Goodrich, niekoľko ďalších úprav interiéru, veľký plech pod motorom a pod.

 

Druhý model Desert Warrior je už zasa iná káva. Spoznáte ho na prvý pohľad. Blatníky nemá lakované do čierna ale rovnako modrou farbou. No a k tomu hromadu nitov, nový nárazník s navijakom, svetiel, terénne pretekárske odpruženie, rám z trúbok, vzadu dve rezervy na korbe a medzi nimi motocykel a hlavne ohromné prítlačné krídlo nad korbou.

Aby sme nezabudli. Ešte jedno majú obe autá predsa len spoločné. Tým je agregát pod kapotou – turbodiesel 2,4 litra s výkonom 134 kW a krútiacim momentom 430 Nm. Tento agregát môže byť spojený buď so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, alebo s päťstupňovým automatom. Cena auta sa pohybuje okolo 45.000 eur.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov