Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Číňan s germánskymi koreňmi: SUV Borgward BXi7

Pôvodom nemecká automobilka Borgward zažíva svoju renesanciu v čínskych rukách. V roku 2015 predstavila nové kosoštvorcové logo a hlavne model SUV BX7, pričom išlo o prvé auto po viac než 50 rokoch. Na tohtoročnom autosalóne v Šanghaji predstavila firma elektrickú podobu tohto vozu s názvom BXi7.

 

Rovnakú karosériu obohacuje o modré doplnky a iné nárazníky, svetlomety či masku chladiča, ktorá už nie je treba. Modré tóny potom pokračujú aj v interiéri, kde je prístrojový štít po novom plne digitálny.

 

 

Technické špecifikácie žiaľ zatiaľ neboli zverejnené. Jediné, čo vieme je, že vývoj a výrobu batérií má na starosti známy producent elektroniky – LG. Vlastník Borgwardu, čínsky štátny výrobca nákladných automobilov Beiqi Foton, chce BXi7 vyrábať v úplne novej továrni už na budúci rok.

 

 

Výstavba automobilky, ktorá by mala byť schopná vyrobiť 10.000 automobilov ročne, by mala začať tento rok. Posledné správy hovorili o tom, že zástupcovia automobilky rokujú o pozemkoch pri nemeckých Brémach, pretože chcú výrobu Borgwardu navrátiť späť domov. Štandardné BX7 sa v súčasnosti vyrába neďaleko Pekingu.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov