Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Frankfurt 2017: nové veľké vany Opel Vivaro Tourer a Combi+

Opel Vivaro je skutočný multitalent. Je flexibilným a dostupným spoločníkom na mnohé aktivity a súčasne efektívnou dodávkou.

Vďaka širokým možnostiam konfigurácie je najpredávanejším úžitkovým vozidlom značky Opel. Teraz Vivaro otvára novú kapitolu – so zvlášť pohodlnými a všestrannými osobnými verziami Vivaro Tourer a Vivaro Combi+. Obidve novinky, ktoré sa onedlho budú dať objednávať, majú jedno spoločné: prvotriedne vybavenie a komfort približujúci sa osobnému automobilu, variabilnú konfiguráciu sedadiel, ako aj inovatívne technológie a asistenčné systémy. Napríklad tempomat s obmedzovačom rýchlosti, kožený volant a reflektory do hmly sú prvkami štandardného vybavenia všetkých verzií. Okrem toho má Vivaro Tourer ďalšie dizajnové detaily, s ktorými sa bude môcť publikum zoznámiť pri svetovej výstavnej premiére na tohtoročnom frankfurtskom autosalóne IAA (návštevné dni pre verejnosť 14.-24. septembra).

     

„Naše nové osobné verzie, Opel Vivaro Tourer a Combi+, poskytujú celú škálu nových aplikácií pre našich zákazníkov. Ako komfortný minibus a spoločník na prácu i voľný čas  Vivaro teraz spĺňa aj najvyššie požiadavky z hľadiska pohodlia a flexibility,“ povedal Steffen Raschig, riaditeľ divízie úžitkových vozidiel Opel & Vauxhall.

Vivaro Tourer: Profesionálny minibus s kvalitami rokovacej miestnosti

Nový Opel Vivaro Tourer má vďaka variabilnej konfigurácii interiéru perfektné predpoklady na využitie ako mobilná pracovná a cestovná lóža. V druhom rade sú tri samostatné sedadlá s lakťovými opierkami na vonkajšej strane. Sedadlá sú štandardne namontované na sústave koľajničiek. Aby sa uľahčil prístup na tretí rad sedadiel, ktoré sú takisto namontované na sústave koľajničiek, vonkajšie sedadlá v druhom rade sa dajú sklopiť dopredu pomocou funkcie Easy Entry.

     

Zákazníci, ktorí chcú využívať Vivaro Tourer ako modernú mobilnú rokovaciu miestnosť, môžu jednoducho otočiť sedadlá v druhom rade o 180 stupňov. Na želanie môže byť priestranný minibus vybavený dvoma sedadlami otočnými o 360 stupňov – voliteľne aj s koženým poťahom – a sklopným stolíkom. Laptopy a iné mobilné zariadenia sa dajú jednoducho zapojiť do dvoch zásuviek USB a do 220-voltovej elektrickej zásuvky (do príkonu 300 wattov) v druhom rade sedadiel. Celý interiér kabíny je štandardne obložený pre vytvorenie primeranej atmosféry. Stropné osvetlenie z LED umožňuje prácu aj v tme, automatická klimatizácia vpredu a manuálna vzadu vytvára príjemnú teplotu v kabíne a tmavo tónované sklá (štandard) zabezpečujú súkromie pasažierov.

Vodič a spolujazdec vpredu sedia na samostatných sedadlách s lakťovou i bedrovou opierkou a integrovaným bočným airbagom v operadle. Sedadlo vodiča je navyše vybavené výškovým nastavovaním. Na želanie sa montuje lavica pre dvoch spolujazdcov vpredu s integrovaným odkladacím priestorom. K príjemnému pocitu z jazdy prispieva kožený volant s chrómovanými dekoračnými prvkami. Vodiča pri manévrovaní podporujú cúvacie senzory, za príplatok sa dá objednať cúvacia kamera. Vivaro Tourer má štandardne dažďový a svetelný senzor, reflektory do hmly s funkciou statických odbočovacích svetiel a denné svetlá z LED.

K dispozícii sú štyri rozličné systémy infotainmentu, vrátane príplatkového systému Navi 80 IntelliLink s funkciou dopravných informácií v reálnom čase. Systém sa ľahko ovláda prostredníctvom farebného dotykového displeja s uhlopriečkou 17,8 cm (7 palcov), tlačidiel na multifunkčnom volante alebo hlasového ovládania. Vďaka digitálnej konektivite navigačný systém prijíma dopravné informácie v reálnom čase a na ich základe navrhuje alternatívnu trasu k cieľu skôr ako vodič uviazne v dopravnej zápche.

Výrazný charakter: Atraktívny exteriér, komfortný interiér

Vivaro Tourer má vonkajší dizajn akcentovaný osobitnými prvkami ako vysoko lesklé čierne kľučky dverí a kryty vonkajších spätných zrkadlách. Pre tento model sú vyhradené zvlášť tmavo tónované okná v zadnej časti kabíny a 17-palcové disky z ľahkej zliatiny s povrchovou úpravou “Diamond Cut”. Na zušľachtenie interiéru sú k dispozícii elegantné kožené poťahy sedadiel a dizajnový komplet Irmscher Style Pack.

 Opel Vivaro Combi+: Pre extrémne príjemné cestovanie

Kým Opel Vivaro Combi sa osvedčil ako odolný a praktický minibus na prepravu deviatich osôb, napríklad na pracovisko, nová verzia Combi+ je komfortný osobný a rodinný minibus. Vodič sedí na 6-smerovo nastaviteľnom sedadle s bedrovou a lakťovou opierkou, dvaja spolujazdci vpredu majú pohodlne kontúrované sedadlá. Zadné lavice majú štandardne lakťové opierky, sedadlá v druhom a treťom rade sa pre zväčšenie batožinového priestoru dajú úplne vybrať bez použitia náradia. Zadná lavica sa okrem toho dá sklopiť dolu o 180 stupňov. Úplne obložené steny kabíny, elektricky ovládané okná a voliteľný koberec na podlahe vytvárajú útulné prostredie. Opel Vivaro Combi+ sa dá objednať aj s druhými bočnými posuvnými dverami pre pohodlnejšie nastupovanie a vystupovanie. Manuálna klimatizácia pre kabínu vodiča a priestor pre pasažierov zaručuje konštantnú príjemnú teplotu v celom interiéri vozidla.

Rovnako ako pri ostatných verziách radu Vivaro môže aj majiteľ verzie Vivaro Combi+ dodať svojmu vozidlu športový vzhľad s príplatkovým kompletom Sport Pack. Tvoria ho fóliové pásy na bokoch vozidla a kapote motora, ktoré spolu s farebne zladenými 17-palcovými diskami z ľahkej zliatiny dotvárajú športový vzhľad minibusu Opel.

A rodina veľkých vanov Opel bude naďalej rásť. Onedlho bude predstavená tretia, vysoko flexibilná osobná verzia, ktorá doplní modelový rad Vivaro.

Opel, dk

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov