Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Model RS 5 na objednávku ozdobou nemeckého sídla Audi

Spoločnosť Audi sa okrem iného môže vo svojom sídle v nemeckom Ingolstade pochváliť modelom RS 5 na objednávku. Azda ani netreba zdôrazňovať, že novému kupé slušia nielen farby „Sonoma green“ a „Misano red“, ale aj tradične bohatá príplatková výbava.

 

Audi RS 5 sa v novej generácii oproti svojmu predchodcovi vlastne príliš nezmenilo. Pod kapotou má vidlicový šesťvalec biturbo 2.9 TFSI s výkonom 331 kW (450 koní) a 600 newtonmetrami krútiaceho momentu. Z pokoja na stovku šprintuje behom 3,9 s. Elektronicky obmedzenú rýchlosť 250 km/h je možné ešte o 30 km/h posunúť.

 

To však pochopiteľne nie je jediný príplatok, ktorý si môže potenciálny záujemca zvoliť. Napríklad len farebných lakov je k dispozícii celkovo osemnásť. Farbu nazvanú „Sonoma green Metallic“ so žiadnym iným modelom Audi nekúpite a je pomerne neobvyklá, preto sa s takto vydareným kupé chváli samotná automobilka so štyrmi krúžkami v znaku.

 

Kompetentní zástupcovia automobilky Audi radi používajú v názvoch nových farebných prevedení mená súťažných a testovacích okruhov. V prípade farby Sonoma slúžila za vzor štvorkilometrová kalifornská Sonama Raceway, kde mimochodom v lete roku 2015 testovali červeno-čierny prototyp bezpilotného sportbacku RS 7 „Robby“.

 

Zelená RS 5 pôsobí skutočne atraktívne, najmä v kombinácii s čiernymi lesklými prvkami, za ktoré si záujemca priplatí ďalších 550 eur. Päťlúčové dvadsaťpalcové kolesá stoja 2000 eur, pričom štandardne má RS 5 „devätenástky“. Športový výfuk s dvojicou elipsovitých koncoviek tiež nie je v základe, zaplatíte za neho ďalších 1200 eur. Anatomické sedačky v kabíne majú efektný voštinový vzor.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov