Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Luxus, elegancia a dynamika s tradíciou: BMW radu 7 Edition 40 Jahre

Prémiový výrobca automobilov svojím špičkovým modelom demonštruje najnovšie výsledky svojich vynikajúcich technologických schopností ako aj hlboké porozumenie pre maximálny komfort, progresívny dizajn a kvalitu bez kompromisov.

Dlhoročné tradičné spojenie inovácií a exkluzivity sa odráža aj v charaktere šiestej generácie luxusnej limuzíny a naplno sa prejavuje v špeciálnom modeli BMW radu 7 Edition 40 Jahre, ktorý sa po prvý raz predstaví na blížiacom sa frankfurtskom autosalóne International Automobil-Ausstellung (IAA) 2017.

Počet vyrobených kusov modelu BMW radu 7 Edition 40 Jahre zastane na čísle 200 a podľa individuálnych požiadaviek klientov ich budú vyrábať v závode BMW v nemeckom meste Dingolfing, ktorý je už od roku 1977 rodiskom luxusných limuzín prémiovej značky.

Pastva aj pre oči

Exkluzívny charakter jubilejnej edície sa prejaví najmä v mimoriadne hodnotnom lakovaní karosérie či v extrémne precízne ručne zostavených detailoch interiéru a 20-palcovými diskami kolies  z ľahkej zliatiny V-spoke. Limitované modely budú od októbra 2017 k dispozícii s normálnym aj s predĺženým rázvorom a vybavené všetkými dostupnými šesť-, osem- a dvanásťvalcovými motormi v ponuke BMW radu 7 (kombinovaná spotreba: 12,8 – 2,1 l/100 km; kombinované emisie CO2: 294 – 49 g/km), na požiadanie aj s inteligentným pohonom všetkých kolies BMW xDrive či s plug-in hybridným pohonom BMW iPerformance.

Aj v interiéri sa nachádza viacero výnimočných prvkov od BMW Individual. Celokožené čalúnenie BMW Individual jemnou kožou Merino v bielo-hnedej alebo bielo-čiernej farebnej kombinácii Smoke White/Cohiba alebo Smoke White/Black s ručne pletenou kedrovou stuhou perfektne dopĺňa strop potiahnutý alkantarou BMW Individual v bielom vyhotovení Smoke White. Modely BMW radu 7 Edition 40 Jahre sú vpredu aj vzadu vybavené komfortnými sedadlami. Označenie limitovanej edície sa dostalo aj na palubnú dosku v priestore pred spolujazdcom.

Nová definícia luxusu

Pre dostatočné možnosti konfigurácií podľa vlastných potrieb sú zákazníkom k dispozícii všetky možnosti prvkov z programu špeciálnej výbavy BMW radu 7. Vďaka nim môžu svoje vozidlo vybaviť pre maximálnu radosť z jazdy, alebo ho zamerať na komfort jazdy. V BMW radu 7 Edition 40 Jahre sa odráža šesť generácií neustále rozvíjaného statusu luxusných limuzín ako vývesného štítu nenapodobiteľného štýlu a inovatívnych technológií. Už štyri desaťročia platí, že BMW prináša vo svojich špičkových modeloch typickú interpretáciu exkluzívnej radosti z jazdy a k nej pridáva maximálnu mieru luxusu.

 Dynamika aj pohodlie

Aktuálna generácia prináša pre BMW radu 7 typickú rovnováhu medzi športovými výkonmi a elegantným vzhľadom, ktorú dopĺňajú pokrokové asistenčné systémy vodiča, s ktorými sa BMW radí na prvú priečku na ceste k autonómnej jazde. K tomu sa pridávajú aj riešenia Connectivity. So systémami ako Asistent udržiavania jazdného pruhu s aktívnou ochranou pred bočnou kolíziou, ktorý udržiava vozidlo v strede jazdného pruhu v rýchlostiach od 70 km/h –210 km/h a Varovný systém opustenia jazdného pruhu, ktorý pri rýchlosti nad 70 km/h systém reaguje na značenie na vozovke a upozorní vodiča na prípadné neúmyselné vybočenie z jazdného pruhu vibráciami na volante, získava aktuálne BMW radu 7 nedostižný náskok v oblasti komfortu a bezpečnosti v rôznych dopravných situáciách. Inováciou, ktorá potvrdzuje schopnosti značky BMW v oblasti automatizovanej jazdy, je diaľkové ovládanie parkovania vozidla, ktoré sa svetu prvý raz predstavilo práve v aktuálnom BMW radu 7.

Ku klasickým znakom luxusu, ktoré nanovo definujú nové BMW radu 7, patrí aj komfort cestovania a pohodlie pasažierov na zadných sedadlách. Výrazne ho zvyšujú na želanie dodávané prvky ako presklená panoramatická strecha Sky Lounge, elektronicky nastaviteľné sedadlá Executive Lounge, vyklápacia opierka na nohy Executive Lounge a zábavný systém pre pasažierov na zadných sedadlách Entertainment Experience vrátane ovládania dotykovým tabletom BMW Touch Command.

 Priekopník inovácií

BMW radu 7 tradične preberá rolu priekopníka a prináša technologické novinky, ktoré následne zvyšujú radosť z jazdy aj v ostatných modelových radoch a dávajú impulzy celému automobilovému priemyslu. Automatický diagnostický systém Check-Control (1977), prvý dvanásťvalcový motor v nemeckom automobile po Druhej svetovej vojne (1987), prvý zabudovaný navigačný systém v európskom sériovo vyrábanom vozidle (1994), revolučný ovládací koncept iDrive a služby mobility BMW Online vrátane e-mailového konta (2001) či premiéra neobmedzeného internetového pripojenia vo vozidle (2008). Tieto prvky dokumentujú, že BMW radu 7 prinieslo v každej generácii ukážkové inovácie, ktoré sa napokon rozšírili aj do ďalších modelových radov

Táto tradícia pokračuje v aktuálnej generácii využitím schopností a skúseností z vývoja automobilov známych pod značkou BMW i. Inteligentný materiálový mix v konštrukcii karosérie spája plasty vystužené uhlíkovými vláknami, hliník a oceľ a zabezpečuje BMW radu 7 jedinečnú syntézu pevnosti a nízkej hmotnosti. Technológia BMW eDrive v modeloch s označením BMW iPerformance s nabíjateľným plug-in hybridným pohonom predstavuje možnosť, ako si naplno užiť pohodlie luxusnej jazdy bez vypúšťania lokálnych emisií.

Radosť z jazdy

BMW radu 7, bez ohľadu na motorizáciu, opäť nanovo definuje radosť z jazdy a pocity za volantom. V novom BMW radu 7 sa vo svetovej premiére predstavilo ovládanie gestami. Ovládanie režimu jazdy sa rozšírilo o ponuku ADAPTIVE. V tomto režime sa nastavenie vozidla prispôsobuje jazdnému štýlu vodiča a vozovke. V BMW radu 7 sa prvýkrát predstavuje doplnkový systém na kontrolu podvozku Executive Drive Pro. Znižuje vychýlenie karosérie pri dynamickom zatáčaní za pomoci elektrických stabilizátorov a zároveň automaticky prispôsobuje nastavenie tlmičov zaznamenaným nerovnostiam na povrchu vozovky. Aktuálne BMW radu 7 bolo pri svojej premiére prvou luxusnou limuzínou na svete, ktorá sa na požiadanie dodávala s laserovými svetlometmi. Laserové svetlomety BMW Laserlight s neoslepujúcimi diaľkovými svetlometmi BMW Selective Beam sa dodáva v rámci výbavy na želanie. V porovnaní s LED svetlometmi dosvietia až do vzdialenosti 600 metrov – ďalšia doslovne ďalekosiahla ukážková inovácia v modeli BMW radu 7.

BMW (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov