Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


World Meeting priateľov 2CV

Tohtoročný 22. ročník  World Meeting 2CV sústredil priateľov modelu Citroën 2CV (známeho pod prezývkou Kačica) od 26. do 30. júla v portugalskom prímorskom letovisku Ericeira na pobreží Atlantického oceánu.

  

Až 30 rokov od usporiadania siedmeho svetového stretnutia fanúšikov 2CV sa pobrežné letovisko Ericeira, ktoré sa nachádza 35 km od Lisabonu,  opäť stalo globálnym strediskom fanúšikov modelov 2CV.

Svetový míting 2CV sa uskutočnil prvýkrát vo Fínsku v roku 1975. Organizuje ho ACI (Amicale Citroën Internationale a koná sa každé dva roky v inej krajine. Francúzsko hostilo stretnutie dvakrát – prvý raz v roku 1989 a opäť v roku 2011. Posledné z nich zostáva najvýznamnejším z týchto udalostí, keďže sa v Salbris (Loir-et-Cher) sa stretlo viac ako 7 000 modelov Citroën 2CV.

Pokiaľ ide o 22. stretnutie, usporiadateľom sa podarilo zhromaždiť okolo 2 000 automobilov 2CV z celého sveta. Navyše, susedný región Mafra sa zapojil do podujatia tým, že v paláci z 18. storočia vystavoval tucet špeciálnych vozidiel. 22. svetová stretnutie 2CV privítalo aj účastníkov 2CV Portugal a Tour Raid 2CV Racing Team Havas, ktorého sa zúčastnilo približne 50 súťažných modelov 2CV.

L’Aventure Peugeot Citroën DS mali tiež stretnutie v Portugalsku s mnohými fanúšikmi a zberateľmi. Pri tejto príležitosti Citroën Portugal vystavil C4 Cactus a nový Citroën C3, vybavený Citroënom ™ ConnectedCAM. Tri nové modely C3 boli tiež čestnými hosťami ukážkového sprievodu vozidiel 2CV.

Pripravované akcie :

– 25. národné stretnutie 2CV, od 9. do 13. mája 2018 v Belforte.

– 23. svetové stretnutie 2CV, od 30. júla do 4. augusta 2019 v Chorvátsku.

Citroën (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov