Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Obhajcu trofeje priviezol na golfový The Open futuristický Mercedes-Benz F 015

Najstarší golfový major turnaj v histórii The Open Championship napíše v týchto dňoch už svoje 146. pokračovanie. Po desiaty raz sa prestížny ívent uskutoční na anglickom ihrisku Royal Birkdale, kam sa vo štvrtok doviezol obhajca trofeje Henrik Stenson aj s klaretovým džbánom na futuristickom koncepte autonómneho vozidla Mercedes-Benz F 015.

 

Samotný sofistikovaný automobil vzbudil v dejisku British Open veľký rozruch a divácky záujem. Mercedes-Benz F 015 je totiž veľkým pohľadom do budúcnosti. Po otvorení dverí, ktoré sa otvárajú do protismeru, sa vám dostane pohľad na moderne vybavený „sálonik“, v ktorom všetko ovládate pomocou šiestich dotykových displejov, gest či len pohybom očí.

 

Na displejoch si môžete cestu spríjemniť obľúbeným filmom, surfovaním na internete alebo sledovaním dopravnej situácie. Vozidlu nechýba volant ani pedále, ale pokiaľ sa auto prepne do autonómneho režimu, tak práve pedále budete hľadať zbytočne.

 

Akákoľvek chytrá technika, ktorá sa tu používa, ako je napríklad asistent pre jazdu v pruhoch alebo adaptívny tempomat, je totožná s tou, ktorú nájdete vaj Mercedese-Benz triedy S. Podľa vedenia nemeckej automobilky by sme podobne zamerané automobily mali na bežných cestách stretávať už v roku 2030.

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov