Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Nissan LEAF má prvýkrát PROPILOT Park

Menej stresu: asistenčný systém Sonar a kamery monitorujú manévre pri zaparkovaní.

Nový Nissan Leaf nie je len automobil s elektrickým pohonom, ale aj vozidlom s autonómnym parkovacím systémom. Je to prvý model značky Nissan a druhá generácia elektrických vozidiel, ktorá má modul PROPILOT Park. Táto technika je na vrchole autonómneho parkovania vozidiel.

Nová technológia Nissan PROPILOT Park pomáha vodičovi počas jednej z najviac nepríjemných a niekedy aj náročných úloh. Systém dokáže kedykoľvek dokonale zaparkovať vozidlo. Sonar a fotoaparáty zaparkujú nový Nissan LEAF po stlačení tlačidla na prístrojovej na vybranom parkovacom mieste – bez ohľadu na to, či je umiestnený paralelne alebo šikmo k vozovke, či vozidlo má ísť dopredu alebo dozadu, takže stres z otáčania volantom, pridávanieplznu, brzdenie a otáčanie sú minulosťou. Hoci to stále nejde bez pozornosti vodiča, ktorý musí ešte sledovať manévre, a ak je to nutné, tak brzdiť.

Systém parkovacej technológie pripravil Nissan pre širokú vrstvu motoristov. PROPILOT technológie sú súčasťou inteligentnej mobility Nissanu, strategického programu pre vozidlá a motory budúcnosti. Cieľom je bezpečné a pohodlné užívanie automobilu.

Nissan je priekopníkom v oblasti elektromobilov a ako prvý na svete predstavil sériový elektromobil Nissan Leaf. Dnes je Nissan Leaf s viac ako 270 000 kusmi celosvetovo najpredávanejšie elektrické vozidlo vôbec.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov