Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Groupe Renault vyrobila milión áut v Maroku

Automobilka v meste Tanger (Maroko) vyrobila už miliónte vozidlo Dacia Lodgy. Tento medzník dosiahla tesne po piatich rokoch od inaugurácie závodu v roku 2012.

Základ tohto účinného a ekologického zariadenia, ktoré je bezkonkurenčné v automobilovom priemysle, je založený na dvoch pilieroch: nulové emisie CO2 a nulové vypúšťanie priemyselných odpadových vôd.

Groupe Renault je hrdá na to, že mohla osláviť výrobu miliónteho vozidla v automobilke Renault-Nissan v mesteTanger: bola to päťmiestna Azurite Blue Dacia Lodgy poháňaná dieselovým motorom. Celkovo bolo v Tangeri vyrobených 474 840 modelov Sandero, 320 078 modelov Dokker a 193 181 modelov Lodgy od inaugurácie továrne v roku 2012. Okrem pokrytia marockého trhu sa modely vyrobené v továrni vyvážajú do viac ako 73 destinácií.

Inaugurácia prvej výrobnej linky továrne v Tangeri vo februári 2012 za prítomnosti kráľa Mohameda VI a Carlosa Ghosna, generálneho riaditeľa skupiny Groupe Renault a spustenia druhej linky v roku 2013, znamenala zlom v automobilovom sektore v Maroku. V skutočnosti to bol zrod najväčšieho automobilového závodu na juh od Stredozemného mora.

V súčasnosti prevádzka pracuje v troch osemhodinových smenách šesť dní v týždni, s ročnou výrobnou kapacitou 340 000 vozidiel. Zariadenie Renault-Nissan Tanger, hlavná hnacia sila marockého hospodárstva, podporuje rast značky Dacia tým, že vyváža väčšinu svojej produkcie. Polovica všetkých dacií sa vyrába v Maroku buď v továrni Tanger, alebo v automobilke Renault (SOMACA) v Casablanke.

Renault (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov