Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bentley pripravilo autá na počesť pretekárskych tímov

Bentley je svetoznáma značka, ktorá vyrába robustné luxusné autá. Lenže ich motory sú tak výkonné, že si trúfnu aj na súťažné okruhy. V tejto súvislosti uviedla automobilka na trh špeciálnu edíciu Continental 24, pričom jeden kus bude stáť 250.000 eur.

 

Na slávnom okruhu v Nürburgringu sa konajú každý rok jedny veľmi náročné vytrvalostné preteky s názvom ADAC Zurich 24h. A práve tam nasadí Bentley svoje tri špeciálne pretekárske vozy do divízie GT3. Napokon Bentley má s týmito pretekmi už dlhoročnú skúsenosť. A práve na počesť týchto pretekov sa tu objavia aj dve špeciálne verzie Continental 24 v súťažných farbách stajne Deutsche Post a Magna, kde autá štartujú.

 

Tmavo šedivá farba je vždy kombinovaná so silne jasnou žltou farbou „Monaco Yellow“ či červenou „St. James Red“. Ale zákazníci značky Bentley sú trochu konzervatívni, takže pokiaľ bude záujem, môžu urobiť niektorý z plánovaných 24 kusov v trochu tlmenejších farbách. Auto ale bude vždy mať doplnky z uhlíkového kompozitu, veľké zadné krídlo, nová zrkadlá, čierne brzdové strmene a čierne sedačky s diamantovým prešívaním.

 

Pod kapotou ide o najvýkonnejšiu verziu Supersports, takže dvanásťvalec s objemom šesť litrov s preplňovaním ponúka gigantický výkon 522 kW (700 koní) a hlavne krútiaci moment 1017 Nm. Auto s nemalou hmotnosťou 2,8 tony dokáže tento stroj katapultovať z pokoja na stovku za 3,5 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 336 km/h.

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov