Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Základ pre riešenie nabíjania e-vozidiel

Daimler a ChargePoint chcú výrazný obrat v oblasti elektromobility.    

Spoločnosť Daimler v najbližších rokoch investuje 10 miliárd eur do rozšírenia portfólia svojich produktov značky EQ. Aktuálne Daimler AG ako vedúci investor vstupuje do americkej spoločnosti ChargePoint Inc., a zároveň podporuje jej vstup na európsky trh. ChargePoint je celosvetovo vedúcim poskytovateľom služieb v segmente riešení nabíjania elektromobilov a lídrom na trhu v USA. V súčasnosti prevádzkuje viac ako 33-tisíc nabíjacích staníc.

Kľúčovými kompetenciami ChargePoint sú vývoj aj výroba inovatívnych riešení infraštruktúry pre elektrické vozidlá – od konvenčného nabíjania striedavým prúdom až po ultrarýchle nabíjanie jednosmerným prúdom s výkonom až 400 kW. ChargePoint zároveň poskytuje riešenia v oblasti infraštruktúry nabíjania pre jednotlivé segmenty elektromobilného ekosystému: podniky, maloobchody, verejné inštitúcie, flotilových zákazníkov či súkromné domácnosti.

Spolupráca Daimleru a ChargePoint vytvára základy pre rozsiahlu ponuku riešení nabíjania, ktorá bude orientovaná na zákazníka. Ponuka služieb pritom zahŕňa inteligentné služby nabíjania pre domácnosti, ako aj služby šité na mieru či domáce akumulátory energie, ktoré spolupracujú napríklad s fotovoltaickým zariadením na streche domu. Doma, v práci alebo na ulici: inteligentné zosieťované možnosti nabíjania sú neoddeliteľnou súčasťou, pretože akceptácia medzi zákazníkmi v oblasti elektromobility je úzko spojená s dostupnosťou celoplošnej infraštruktúry.

Daimler (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov