Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen odhalí nové Polo 16. júna v Berlíne

Pre širokú verejnosť je debut šiestej generácie Polo naplánovaný v septemberi počas tohtoročného autosalónu vo Frankfurte.

Nemecká automobilka Volkswagen potvrdila, že nový hatchback Polo bude odhalený 16. júna 2017. Táto akcia sa uskutoční v Berlíne a bude k dispozícii pre všetkých záujemcov prostredníctvom webového linku. Pre odbornú aj laickú verejnosť bude nové Polo debutovať na tohtoročnom autosalóne vo Frankfurte, ktorý otvorí svoje brány 14. septembra.

Volkswagen Polo bolo uvedené do prevádzky v roku 1975. Počas jeho 42-ročnej existencie spoločnosť VW predala viac ako 14 miliónov týchto vozidiel po celom svete. Tentokrát Polo vstupuje do svojej šiestej generácie a pravdepodobne narástlo aj do veľkosti, čo sa premietne do lepšieho priestoru kabíny. Očakáva sa, že nové Polo bude mať okolo  o 70 kg menšiu hmotnosť  ako súčasný model vďaka najmenšej verzii platformy MQB A0. To určite pomôže dosiahnuť aj lepšie údaje o spotrebe paliva. Pokiaľ ide o rodinu motorov pre nové Polo, bude sa celosvetovo predávať s pohonnými jedotkami z rodiny TSI s objemom 1,0 litra, TSI 1,5-litra a 1,6-litrového TDI. Variant GTI bude s najväčšou pravdepodobnosťou ppoháňať preplňovaný 2,0-litrový benzínový agregát s výkonom okolo 147 kW/200 k.

(šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov